Yarı Finalin sürprizi Uruguay mı Gana mı olacak?

Yarı Finalin sürprizi Uruguay mı Gana mı olacak?

Uruguay ve Gana yarı finale yükselerek tarih yazmak istiyor. Uruguay- Gana mücadelesi bu akşam TRT 1 ekranlarına gelecek.

  Uruguay ve Gana yarı finale yü ; kselerek tarih yazmak istiyor . . .

Rü ; yayı gerç ; ekleştirmek

Dü ; nya Kupası ' nda ç ; eyrek finale 40 yıl aranın ardından yü ; kselen 30 ve 50 ' nin dü ; nya şampiyonu Uruguay , sahneye mü ; thiş bir dö ; nü ; ş yaptı . Uruguay , Gana ' yı elemeyi başarırsa bu onların 70 ' ten sonraki ilk yarı finali olacak .

Oscar Tabarez ' in takımı savunmadaki sağlamlığı ve ö ; n taraftaki ö ; ldü ; rü ; cü ; forvet hattıyla rakiplerini korkutuyor . İkinci tur maç ; ında Gü ; ney Kore ' den golü ; yedikten sonra Luis Suarez ' in sahneye ç ; ıkıp mü ; kemmel bir golle ağları bulması da bu kararlılıklarını gö ; steriyor .

Başarılara rağmen sakinliğiyle dikkat ç ; eken Tabarez , FIFA ' nın resmi internet sitesine yaptığı aç ; ıklamada ise ' Dü ; nya Kupası başlamadan oyuncular arasındaki harika uyumu gö ; rdü ; m ve onlara şö ; yle dedim : ' Evdeki insanlar bizden ilham bekliyor ve biz onların rü ; yalarını gerç ; ekleştirmek zorundayız ' . Şimdiye kadar bunu başardık da ' demişti .

Afrika ' nın yıldızları

Gana , ABD ' yi uzatmalar sonucunda 2-1 ile geç ; erek Afrika tarihinde Dü ; nya Kupası ç ; eyrek finallerine erişen ü ; ç ; ü ; ncü ; takım oldu . Milovan Rajevac ' ın ö ; ğrencileri Kamerun ' un 1990 ' da , Senegal ' in 2002 ' de başardığını tekrarlamayı bildi .

Uruguay ' da olduğu gibi Gana da başarılı bir savunma organizasyonuna sahip . Turnuvada bugü ; ne kadar kalelerinde sadece ü ; ç ; gol gö ; rdü ; ler fakat Almanya , onların da yenilebilir bir ekip olduğunu gö ; stermişti .

Afrika ' nın ü ; mitlerini sırtlamış durumda olan Gana , yepyeni bir arenaya ç ; ıkıp yarı finallerde Afrika kıtasını ilk kez temsil eden ekip olabilirler ve bunun baskısını ü ; stlerinde hissediyorlar .

Buna rağmen istifini bozmayan Rajevac , FIFA ' nın resmi internet sitesine verdiği demeç ; te ' Baskıyı dü ; şü ; nmü ; yoruz . Gü ; zel bir oyun oynuyoruz ve bizim takımımız diğer kıtaların ekipleriyle yarışabileceğini gö ; sterdi . Sakin olmalıyız . Burada olmak bile mutluluk verici ' şeklinde konuştu .

Form durumu

Uruguay

Uruguay 2-1 Gü ; ney Kore
Meksika 0-1 Uruguay
Gü ; ney Afrika 0-3 Uruguay
Uruguay 0-0 Fransa
Uruguay 4-1 İsrail

Gana

Gana 2-1 ABD ( Uzatma )
Almanya 1-0 Gana
Gana 1-1 Avustralya
Gana 1-0 Sırbistan
Litvanya 0-1 Gana

Takım haberleri

Uruguay

Oscar Tabarez ' in Gü ; ney Kore ' yi mağlup eden kadroyu bozması beklenmiyor . Sadece sakat olan Diego Godin yerine Alvaro Pereira oynayacaktır .

Muhtemel 11 : Muslera ; M . Pereira , Lugano , Victorino , Fucile ; Perez , Arevalo , Fernandez ; Forlan ; Suarez , Cavani

Gana

Jonathan Mensah ve Andre Ayew ' den sakatlığı sebebiyle faydalanamayacak olan Gana ' da John Mensah da antrenmanları kaç ; ırdı ama maç ; ta oynayacak gibi gö ; zü ; kü ; yor . Kevin-Prince Boateng ise bu kritik maç ; ta takımdaki yerini alamayacak .

Muhtemel 11 : Kingson ; Pantsil , Mensah , Vorsah , Sarpei ; Inkoom , Annan , D . Boateng , Muntari ; Asamoah ; Ayew

İzlenesi oyuncular

Luis Suarez ( Uruguay )

Ajax ' ta mü ; thiş bir sezon geç ; iren ve birç ; ok gol kaydeden Luis Suarez ü ; lkesi iç ; in de benzer bir performans gö ; stermeye başladı . Diego Forlan ' la beraber ö ; n alanı domine eden 23 yaşındaki oyuncu bu formuyla maç ; ın en ö ; nemli adamlarından olabilir .

Asamoah Gyan ( Gana )

Gyan , ne kadar iyi bir santrfor olduğunu ABD ' ye attığı golle kanıtlamış olsa gerek . Gü ; cü ; , hırsı ve takipç ; iliğiyle ö ; ne ç ; ıkan oyuncunun kariyeri sakatlıklar sebebiyle sekteye uğramıştı ama o hâ ; lâ ; ağları bulmayı biliyor .

Tahmin

Sü ; rpriz ekiplerin mü ; cadelesinde Uruguay aç ; ık favori . Castrol Tahmincisi de Uruguay ' ın şansını %73 olarak hesapladı . Gana ' yı hemen silmemek gerek , ne kadar başarılı olduklarını herkese gö ; sterdiler ancak Uruguay ' ın mü ; thiş savunması genç ; Ganalılar iç ; in biraz fazla gelebilir .

Uruguay 2-0 Gana

Goal

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile