Yarim Kalan Hikaye Açiklamasi Hayati Film Oldu, Vizyona Girmeden Depremde Hayatini Kaybetti

Yarim Kalan Hikaye Açiklamasi Hayati Film Oldu, Vizyona Girmeden Depremde Hayatini Kaybetti

Diyarbakir’da uzun süredir köftecilik yapan ve yillardir paramotor ile uçan Abdulkadir Arslan, nami diger ‘Uçan Köfteci’, filmi çekildikten sonra vizyona girmeden deprem gecesi ailesiyle birlikte enkaz altinda kalarak hayatini kaybetti. Aci detayi yegeni IHA muhabirine anlatti.

Kahramanmaras merkezli yikici depremlerden sonra hayatini kaybedenlerin hikayeleri günler sonra aci detaylarla ortaya çikiyor. 6 Subat tarihinde meydana gelen depremin etkisiyle Diyarbakir’in merkez Yenisehir ilçesinde 89 kisinin ölümüne sebep olan Galeria Is Merkezi’nde ‘Uçan Köfteci’ olarak taninan Abdulkadir Arslan ve ailesi de aralarindaydi. Arslan ve ailesinin aci detayina Ihlas Haber Ajansi muhabiri ulasti.

Diyarbakir’in ‘Uçan Köfteci’si olarak taninan Arslan, depremden yaklasik 2,5 yil önce ‘Uçan Köfteci’ adinda film çekimlerine basladi.

Sosyal medyada taninan Arslan, film çekimlerini bitirdikten sonra deprem gecesi Galeria Is Merkezinde esi, oglu, iki kizi, anne ve babasi ile birlikte hayatini kaybetti.

Dayisinin sosyal aktivitelere gönül bagladigini belirten Seyfettin Balli, kendisinin hem aile hem çevresi tarafindan çok sevilen bir yapiya sahip oldugunu söyledi.



“Yasamayi seven bir insandi”

Küçük arabasi ve ikinci el parasüt ile sosyal aktivitelere basladigini ifade eden Balli, “Dayim çok sosyal bir insandi. Insanlarla iliskileri çok iyiydi ve yasamayi seven bir insandi. Diyarbakir’da birçok sosyal aktive gerçeklestirilen kulüplere kaydi vardi. Dayim sosyal aktiviteler içerisinde düsük imkanlarla ilk yamaç parasütüne basladi.

Küçük arabasi ve ikinci el parasüt ile bu aktiviteye gönül bagladi. Kendini gelistirdikten sonra sertifikalar almaya basladi.

Bunlarin disinda yüzme, dans, ve bisiklet turlarina sürekli katilirdi. Ayni sekilde çocuklarini da öyle yetistirdi. Hem ailesi hem çevresi tarafindan çok sevilen bir insandi. Ben kendisiyle dayidan çok arkadas gibiydim. Yasamayi seven bir insandi. Enkaz altinda kalarak bizi birakip gitmeleri herkeste büyük bir üzüntü olusturdu” dedi.



“Bir an çikip gelecekmis gibi hissediyoruz”

Arslan’in ‘Uçan Köfteci’ ismini hem köftecilik hem parasüt ile uçmasindan ötürü bagdastirarak aldigini açiklayan Balli, sunlari kaydetti:

“Uçan Köfteci’ ismi, kendi mesleginin köftecilik olmasi ve uçmayi sevmesiyle bagdastirilarak yan yana geldi. Kadir dayim isinden zaman buldukça sürekli uçmaya kaçardi. Kendini o sekilde özgür hissettigini ve stresini attigini söylerdi. ‘Uçan Köfteci’ ismi de buradan geldi. Insanlar bu olayi hem isine bagdastirdi hem uçmasindan dolayi ‘Uçan Köfteci’ ismini söyledi.

Kimisi ‘Filozof Köfteci’ diye hitap ederdi. Çünkü kitap okumayi ve arastirmayi seven bir insandi. Hayati boyunca kendini ailesine, spora ve isine adadi. Dayimin dükkanina gelip yemegini yerken bir an çikip gelecekmis gibi hissediyoruz. Bunu kabullenmek gerçekten çok zor. Hayat devam ediyor. Unutmayacagiz ama alismaya çalisacagiz.”

Hayati film konusu oldu, izleyemeden vefat etti

Arslan’in hayat hikayesinin konu oldugu ‘Uçan Köfteci’ isimli filmi izleyemeden hayatini kaybettigini söyleyen Balli, “2 buçuk yil önce çekimleri yapildi. Dayim belli bir süre sonra sosyal medyada da yer almaya basladi.

Ilerleyen zamanlarda filmi de çikacak. Çekimleri hepsi tamamlanmisti. Hayati film konusu olmustu. Kendi arabasi ve parasütü ile çekimler yapildi. Diyarbakir’in Hevsel Bahçelerinde ve Dicle Üniversitesi tarafinda uçus çekimleri yapildi. Yakin zamanda muhtemelen filmi de gösterime girer” ifadelerine yer verdi.

Köfteci dükkaninda Arslan’in 13 yillik elemani Gökhan Macar, “Rahmetli Kadir usta hayatini kaybettikten sonra tabelasinin inmesini istemedik. Bu sekilde kendisi gitti, isminin gitmesini istemedik. Rahmetli çok iyi bir insandi. Patrondan ziyade abi, kardes, arkadas gibiydik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile