'Yarin Uzman Ögretmenlik Ve Bas Ögretmenlikle Ilgili Egitim Programini Ve Sinav Takvimini Paylasacagiz'

'Yarin Uzman Ögretmenlik Ve Bas Ögretmenlikle Ilgili Egitim Programini Ve Sinav Takvimini Paylasacagiz'

Millî Egitim Bakani Mahmut Özer, “Yarin uzman ögretmenlik ve bas ögretmenlikle ilgili egitim programini ve sinav takvimini paylasacagiz” dedi.



Bakan Özer, okul yöneticileri seminerleri çerçevesinde düzenlenen Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Seminerinde konustu.

Bakan Mahmut Özer, “Ögretmenlik Meslek Kanunu’nun uygulanmasiyla ilgili mevzuat açisindan hiçbir eksigimiz kalmadi. Yarin, yönetmelikte bahsi geçen uzman ögretmenlik ve bas ögretmenlikle ilgili egitim programini ve sinav takvimini tüm kamuoyuyla paylasacagiz ve 2022 yili bitmeden süreci nihayete erdirecegiz” dedi.

Millî Egitim Bakanliginin düzenledigi okul yöneticileri seminerleri çerçevesinde yapilan Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri, Istanbul’da Pendik ilçesinde basladi.

Fen lisesi yöneticilerinin katilimiyla gerçeklestirilen seminerin açilis törenine Millî Egitim Bakani Mahmut Özer’in yani sira Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin katildi.



“ÖGRETMENLIK MESLEK KANUNU’NUN UYGULANMASIYLA ILGILI MEVZUAT AÇISINDAN HIÇBIR EKSIGIMIZ KALMADI”

Programda konusan Bakan Özer, “60 yildan beri bu ülkede egitim paydaslari tarafindan hep ögretmenlere mahsus bir kanun olmasi özlemi dile getirilmistir. Allaha sükür bu özlemi 14 Subat 2022 tarihiyle dindirmis olduk. Egitim tarihimizde ilk defa ögretmenlere mahsus bir kanun gerçeklesti ve ilk defa ögretmenlik bir kariyer meslegi haline geldi. Bu, egitim tarihimizin gelecegine yönelik çok önemli bir adimdir. Ögretmenlik Meslek Kanunu’nun uygulanmasiyla ilgili, adaylik ve kariyer sistemiyle ilgili yönetmelik çalismalarimizi tüm paydaslarimizin görüslerine açmistik. Bu yönetmeligimiz de dün gece itibariyle yayinlanmis oldu. Dolayisiyla Ögretmenlik Meslek Kanunu’nun uygulanmasiyla ilgili mevzuat açisindan hiçbir eksigimiz kalmadi” dedi.



“YARIN, YÖNETMELIKTE BAHSI GEÇEN UZMAN ÖGRETMENLIK VE BAS ÖGRETMENLIKLE ILGILI EGITIM PROGRAMINI VE SINAV TAKVIMINI PAYLASACAGIZ”

Bakan Özer, “Yarin, yönetmelikte bahsi geçen uzman ögretmenlik ve bas ögretmenlikle ilgili egitim programini ve sinav takvimini tüm kamuoyuyla paylasacagiz ve 2022 yili bitmeden süreci nihayete erdirecegiz. Insallah egitim sistemimizde devasa sayida uzman ögretmenlerimizin ve bas ögretmenlerimizin oldugu, sürekli kisisel ve mesleki gelisimin tartisildigi, bir egitim ekosistemi olusturulmasiyla ilgili önemli kazanimlarla ilgili süreç baslamis olacak” dedi.

Bakan Özer konusmasini devaminda, “Yillardan beri bakanlik merkezi sekilde ögretmenlerin mesleki gelisimini planlarken biz dedik ki ‘artik bakanlik olarak geri çekilelim ve bu inisiyatifi yerele, okullarimiza birakalim’. Çünkü tüm ögretmenlerimizin mesleki ve kisisel gelisimiyle ilgili neye ihtiyaç duyduklarini merkezi olarak bizim bilebilmemiz planlayabilmemiz mümkün degil. Burada en önemlisi, okul temelli mesleki gelisim programini baslatmis olduk. Bundan sonra siz yöneticilerimiz, okullarindaki ögretmenler egitimle ilgili neye ihtiyaç duyuyorlarsa istisare edeceksiniz ve belirleyeceksiniz, bize göndereceksiniz, biz sadece parasini gönderecegiz. Ikinci en önemli degisiklik, egitim sistemimizdeki iyi uygulamalarin görünürlügünü artirmak, ögretmen ve yöneticilerimiz tarafindan görünmesini saglamak ve yayginlastirilmasina katki sunmak için ögretmen ve yönetici hareketlilik programi. Üçüncüsü de mesleki gelisim topluluklari” diye konustu.



“2022 YILINDA HEDEFIMIZ HER ÖGRETMENIN EN AZ 120 SAAT EGITIM ALMASI”

Bakan Özer, “Ögretmenlerimizin mesleki gelisim egitimlerine ne kadar teveccüh gösterdiklerini görmüs olduk. Bakanligimizin düzenlemis oldugu egitimlere katilim sayisi yaklasik 1.2 milyonken, 2.9 milyona çikti. Yani ögretmen basina düsen ders saati artti. 40’li saatlerden 94’lü saatlere çikti. 2022 yilinda hedefimiz her ögretmenin en az 120 saat egitim almasi” seklinde konustu.

(Cem Güney Kiliç-IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile