'Yarini Kodlayanlar'dan Basketbolda 'Ben Varim' Diyen Kiz Çocuklarina Destek

'Yarini Kodlayanlar'dan Basketbolda 'Ben Varim' Diyen Kiz Çocuklarina Destek

Türkiye Vodafone Vakfi ve Habitat Dernegi is birligiyle hayata geçirilen ’Yarini Kodlayanlar’ projesine basketbolcu kiz çocuklari da dahil oldu. Kadin Basketbol Dayanisma Dernegi ile yapilan is birligi sonucunda bugüne kadar 3 farkli egitimle 34 kiz çocuguna ulasildi. Egitimler, ekim sonuna kadar devam edecek.



Türkiye Vodafone Vakfi ve Habitat Dernegi, çocuklari dijital gelecege hazirlama hedefiyle ortaklasa hayata geçirdikleri “Yarini Kodlayanlar” projesini ülke genelinde daha çok çocuga ulasacak sekilde yayginlastirmaya devam ediyor. Proje kapsaminda, Kadin Basketbol Dayanisma Dernegi is birligiyle 7-14 yas arasi basketbolcu kiz çocuklarina kodlama egitimleri veriliyor. Basketbolcu kiz çocuklarinin sporun yani sira kodlama gibi diger konularda da bilgi sahibi olmalarina ve kendilerini gelistirmelerine firsat sunmak amaciyla hayata geçirilen is birligiyle bugüne kadar 34 çocuga ulasildi. ‘Dijital Kodlama Egitimi: Scratch’, ‘3D Tasarim Egitimi: Tinkercad’ ve ‘Elektronik Dünyayi Tanimak için: Micro-bit’ olmak üzere 3 farkli egitime katilan çocuklar sertifikalarini aldi. Egitimler Ekim sonuna kadar devam edecek.

Türkiye Vodafone Vakfi Baskani Hasan Süel, sunlari söyledi:

“Vakif olarak, dijital gelecege hazir nesiller yetistirme hedefiyle, Habitat Dernegi is birliginde 5 yil önce baslattigimiz ‘Yarini Kodlayanlar’ projesini büyük bir kararlilikla sürdürüyoruz. Tüketen degil üreten bir neslin yetismesine katkida bulunmak amaciyla hayata geçirdigimiz proje kapsaminda, 7-14 yas arasindaki çocuklarimiza dijital dünyanin lisani kodlamayi ögretiyoruz. Bugüne kadar 81 ilde 200 bini askin çocugumuza ulastik. Projemize kiz çocuklarimizin katilimini önemsiyoruz. Katilimcilarimizin yüzde 51’ini kiz çocuklari olusturuyor. Bu kapsamda, Kadin Basketbol Dayanisma Dernegi is birligiyle basketbolcu kiz çocuklarina kodlama egitimleri vermeye basladik. Amacimiz, bu ögrencilerimize sporun yani sira kodlama gibi diger konularda da kendilerini gelistirme firsati sunmak. Operatör olarak, toplumun genelinde erkeklere biçilmis rol tanimlarinda kadinlarin da yerinin olduguna ve bunun cesaretle ön plana çikarilmasi gerektigine inaniyoruz. Bu inançla baslattigimiz ‘Ben Varim’ hareketiyle cinsiyetçi alginin kirilmasi için çalisiyoruz. Kadin Basketbol Dayanisma Dernegi ile olan isbirligimizi bu açidan da önemsiyor ve basketbolda ‘ben varim’ diyen kiz çocuklarimizin yaninda olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle, yüzde yüz esitlik için herkesi ‘ben varim’ demeye davet ediyoruz.”

Konuyu degerlendiren Habitat Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Sezai Hazir, “Vakif is birligiyle 5 yil önce baslattigimiz ve Türkiye’nin 81 ilinde 200 binden fazla çocugumuzun kodlama egitimi ile bulusmasina vesile olan ‘Yarini Kodlayanlar’ projemizin kapsamini her geçen gün artirmanin hakli sevinci ve gururu içerisindeyiz. Kadin Basketbol Dayanisma Dernegi ile hayata geçirdigimiz ortaklik sayesinde Türkiye’nin birçok farkli yerindeki basketbolcu kiz çocuklarimizi kodlama egitimleri ile bulusturuyoruz. Halihazirda basketbol gibi son derece önemli bir bransta degerli kazanimlar elde eden kiz çocuklarimiz kodlama egitimleri ile gerek algoritmik düsünme gerekse de kodlama becerilerini gelistiriyor. Bu vesileyle, sporun birlestirici gücüne ve bireyin kisisel gelisimine yaptigi katkiya gönülden inanan biri olarak, ürettikleri deger ve kiz çocuklarimiza kattiklari için Kadin Basketbol Dayanisma Dernegi’ne çok tesekkür ediyorum. Dernek olarak, teknolojinin sadece kullanicisi degil, ayni zamanda üreticisi de olacak genç nesillerin yetismesine katkida bulunmaya devam edecegiz” seklinde konustu.



Kadin basketbolunun gelismesi için çalistiklarini belirten Kadin Basketbol Dayanisma Dernegi Baskani Fügen Kansak, “Kadin Basketbol Dayanisma Dernegi olarak, ülkemizde kadin basketbolunun güçlenmesi ve gelismesi için toplumsal proje ortakliklari yapiyoruz. ‘KBDD 81 Il Kiz Basketbol Senligi’ kapsaminda, basketbola yeni baslayan kiz çocuklarimiza bilimsel bir bakis açisi katma hedefiyle vakif ve dernek ile is birligine gittik. Projemize kosulsuz destek verdikleri için kendilerine mütesekkiriz. ‘Yarini Kodlayanlar’ egitimine katilan kiz basketbolcularimizdan çok olumlu geri dönüsler aliyoruz. Türkiye’deki bütün kiz basketbol altyapisinda oynayan kiz çocuklarimizi ‘Yarini Kodlayanlar’ egitimlerine katilmaya çagiriyoruz. Tüm toplumsal proje ortaklarimiza kiz çocuklarimiz ve Türkiye’nin aydinlik gelecegi adina tesekkür ediyoruz” açiklamasinda bulundu.

Binlerce çocuga kodlama egitimi

Verilen bilgiye göre, ‘Yarini Kodlayanlar’ projesiyle, Türkiye’nin dört bir yaninda yaslari 7-14 arasinda degisen çocuklara gönüllü egitmenlerin yönetiminde programlamaya giris, algoritma mantigi, uygulama yapma, hikâye olusturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamali egitimler veriliyor. Egitimlerde çocuklara programlama hakkinda fikir sahibi olma, üreticiliklerini ortaya çikaracak çalismalar yapma, kendi hayal dünyalarini olusturma, kendi oyunlarini üretme imkâni sunuluyor. Bugüne kadar 81 ilde 200 bini askin çocuga ulasan proje kapsaminda, son 1 yilda elde edilen toplam sosyal deger yaklasik 6,6 milyon TL olurken, projeye yapilan her 1 TL’lik yatirim 4,4 TL degerinde sosyal fayda olusturdu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile