'Yarini Kodlayanlar' Gençleri Yapay Zeka Ile Tanistiriyor

'Yarini Kodlayanlar' Gençleri Yapay Zeka Ile Tanistiriyor

Türkiye Vodafone Vakfi ve Habitat Dernegi’nin ortak projesi ‘Yarini Kodlayanlar’ gençleri gelecegin teknolojisi Yapay Zeka ile tanistirmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yaninda verilen egitimlerle bugüne kadar bin 200’e yakin gence ulasildi. Projeyle yil sonuna kadar 3 bin gence ulasilmasi hedefleniyor.



Türkiye Vodafone Vakfi ve Habitat Dernegi tarafindan hayata geçirilen ‘Yarini Kodlayanlar’ projesi, gençleri dijital gelecege hazirlamaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yaninda 14-17 yas arasi lise ögrencilerine yönelik Yapay Zeka egitimlerinin verildigi projede bugüne kadar bin 200’e yakin gence ulasildi. Haftada 4 gün 16 saat süren online egitimlerde, gençlere Python programlama dili, temel makine ögrenmesi, basit regresyon, çoklu regresyon, karar agaci ve rastgele orman regresyon uygulamalari gibi konularda bilgi veriliyor. Yarini Kodlayanlar Yapay Zeka egitimleriyle yil sonuna kadar 3 bin gence ulasilmasi hedefleniyor.

Yapay Zeka egitimlerini degerlendiren Türkiye Vodafone Vakfi Baskani Hasan Süel, sunlari söyledi:

“Dijital gelecege hazir nesiller yetistirme hedefiyle 6 yil önce baslattigimiz ‘Yarini Kodlayanlar’ projesini büyük bir kararlilikla sürdürüyoruz. Bu projeyle, tüketen degil, üreten bir neslin yetismesine katkida bulunmak istiyoruz. Agustos 2016’da 7-14 yas arasi çocuklarimiza kodlama ögreterek basladigimiz yolculugumuza bugün 14-17 yas arasi gençlerimizi de dahil ederek devam ediyoruz. Bu gençlerimize, gelecegin teknolojisi Yapay Zeka konusunda kapsamli egitimler veriyoruz. Amacimiz, genç nesillerin ilgisini kodlama ve yazilim alanina çekebilmek, teknolojik bakimdan donanimli olmalarini saglamak, günümüzde her alanda gördügümüz Yapay Zeka teknolojisini ögrenip kullanarak üretici fikirlerini yeni teknolojilerle birlestirmelerini mümkün kilmak. Bugüne kadar bin 200’e yakin gence ulastik. Yil sonu itibariyla 3 bin gence ulasmayi hedefliyoruz. Yapay Zeka’ya ilgi duyan gençlerimizi egitimlerimize bekliyoruz. Bu vesileyle, tüm gençlerimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini kutluyoruz.”

Konu hakkinda degerlendirmede bulunan Habitat Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Sezai Hazir, “Ülkemizin dijital dönüsümüne çocuklari, gençleri ve ebeveynleri de dahil ettigimiz çalismalarimizla katki saglamaya devam ediyoruz. Yarini Kodlayanlar projemizle gelecek nesilleri dijital dünyaya hazirliyor, onlarin dijital yetkinliklerini gelistiriyoruz. Projemize 7-14 yas araligindaki ögrencilerimizi kodlama egitimleriyle, 14-17 yas araligindaki lise ögrencilerimizi de günümüzde her alanda görmeye basladigimiz yapay zeka egitimleriyle dahil ediyoruz. Yapay zeka egitimlerimize katilan ögrenciler yapay zekanin nasil isledigini ve günümüzdeki önemini kavrayarak, Python dili üzerinden egitmenlerle birlikte konu basliklarina uygun kodlar yaziyorlar. Dijital yetkinliklerini gelistirmenin günümüzde ne kadar önemli oldugunun farkinda olan gençlerimizin yapay zekaya karsi ilgisi ise her geçen gün artmaktadir. Su ana kadar yapay zeka egitimlerimiz araciligiyla 1200 ögrenciye ulastik, yeni dönem hedefimiz ise 3000 ögrenciye ulasmak. Bu egitimlerle amacimiz kodlama dünyasina adim atan ögrencilerimizin parlak fikirlerini yapay zeka ile birlestirmelerine ve yeni teknolojiler gelistirmesine olanak saglamak. Yapay zekaya ilgisi olan ve bu alanda kendini gelistirmek isteyen tüm gençlerimiz egitimlerimize basvuru yapabilirler. Bu vesile ile tüm gençlerimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor bayramini kutluyor, bu güzel günü gençlere armagan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygiyla aniyorum” seklinde konustu.



Gönüllülük esasiyla yürütülüyor

Yarini Kodlayanlar Yapay Zeka egitimleri, Türkiye’nin dört bir yaninda 60 gönüllü egitmenle yürütülüyor. Egitmen kadrosunun artirilmasi için egitmen egitimlerine devam ediliyor. Yapay Zeka egitmenleri için olusturulan egitmen kitabinda, Yapay Zeka’nin tanimi ve önemi, Python dili, veri yapilari, veri görsellestirme, makine ögrenmesi, regresyon analizleri, siniflandirma ve algoritma degerlendirme konulari ele aliniyor. Egitime katilan ögrenciler Yapay Zeka’nin nasil isledigini ve günümüzdeki önemini kavrayarak, Python dili üzerinden, egitmenlerle birlikte konu basliklarina uygun kodlar yaziyor.

The Clubhouse Network is birligi

Yarini Kodlayanlar’da 14-17 yas grubu gençlere Yapay Zeka’nin yani sira mobil uygulama gelistirme ve oyun konularinda da bilgi veriliyor. Diger yandan, iki yil önce dünyanin en büyük egitim platformlarindan The Clubhouse Network ile yapilan is birligi kapsaminda, online ortamlarda The Clubhouse Network içinde yer alarak gençlerin bu gruplara dahil edilmesi planlaniyor. Ayrica, Yapay Zeka egitimlerine birkaç meslek lisesinin de dahil edilmesi ve böylece özellikle istihdam edilebilir gençlerin dijital yetkinliklerinin artirilmasi da hedefler arasinda bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile