Yarının yemeğini pişirebilmenin oldukça iddialı bir cümle olduğunu söyleyen Cihan Çetinkaya, “Yemeklerde kullanılan ürünler işimiz için oldukça önemli. Biz yaptığımız yemekler için Anadolu’nun her yerinden ürün ve ham madde temin ediyoruz. Bunu yapması için de, Anadolu’nun en ücra köşelerine, köylerine, pazarlarına gidip gerekli ürünleri satın alıp bize getiren bir çalışanımız var. İşin içine girdikçe, yeni ürünlerle yeni şeyler yaptıkça aslında çoğu şeyi bilmiyormuşuz diyoruz. Dolayısıyla öğrendiklerimiz de, muhtemelen öğreneceklerimizin ufacık bir parçası oluyor” dedi.
“Dünyayla aynı dili konuşabilmek çok önemli”
Yabancı dil bilmenin ve mutfakta dünyayla aynı dili konuşabilmenin önemine de vurgu yapan Çetinkaya konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Belirli bir seviyeye ulaşmış yabancı diliniz yok ise dünyayla konuşmanız imkânsız. Hatta artık bu meslekte bir değil birden fazla yabancı dil gerekiyor. Size verebileceğim en önemli tavsiye, yabancı dil seviyelerinizi yükseltmeniz. Eğer aşçılık yapıp dünyayla aynı dili konuşmak istiyorsanız, bunun faydasını göreceksiniz. Başka ırktan bir aşçının kültürünü anlayabilmek için dünyayla aynı dili konuşabilmek çok önemli.”
Söyleşi, Çetinkaya’nın slaytlar eşliğinde sunumunu yapması ve katılımcılara deneyimlerini aktarmasının ardından son buldu.
Yarının Yemeğini Pişirmek İçin Püf Noktalar
Anadolu Üniversitesi Gastronomi Kulübünün düzenlediği “Yarının Yemeğini Pişirebilmek” söyleşisi, Turizm Fakültesi Amfi IV’te gerçekleştirildi. Etkinlikte, İstanbul Yiyecek İçecek Grubu Kurumsal Şefi Cihan Çetinkaya, hazırladığı sunumu ve deneyimlerini geleceğin aşçı adaylarına aktardı.