Halen Silivri Cezaevi’nde bulunan Tekin’e yaklaşık 3 bin lira emekli maaşı bağlandı. 12 Eylül`de yapılan referandumda anayasanın 125. maddesi değişmiş ve YAŞ kararlarına itiraz hakkı elde edilmişti.
Tekin, 1985 yılında görevli olduğu Tuzla Piyade Okulu’nda 4 teğmenin dövülmesi olayına karıştığı ve tahribata neden olduğu gerekçesiyle askeri mahkemeye sevk edilmişti. Tekin, daha sonra mahkeme süreci beklenmeden aynı yıl içinde YAŞ kararlarıyla re’sen emekli edilmişti. Yüksek Askeri Şura kararları sebebiyle ordudan ihraç edilen kişiler referandumun ardından bu kararlara itiraz etme hakkını elde etti. Referandumda anayasanın 125. maddesi ve akabinde yapılan yasa değişikliğinden sonra harekete geçen Tekin, haklarının iade edilmesini istedi. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan komisyona başvuran Muzaffer Tekin’e özlük hakları iade edildi. Alparslan Arslan tarafından gerçekleştirilen Danıştay saldırısından sonra kayıplara karışan Tekin, bu saldırının azmettiricisi ve saldırıyı düzenleyen çetenin lideri olmakla suçlandı. Bu olaydan birkaç gün sonra esrarengiz bir şekilde göğsünden bıçakla yaralanmış halde kimliği belirsiz kişilerce Kadıköy’deki Acıbadem Hastanesi’ne bırakıldı. İntihar etmek istediği öne sürülen Muzaffer Tekin ilk sorgusunda saldırganı tanıdığını açıkladı.
Ergenekon davasında `Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak, zorla hükümeti ıskata teşebbüs, TC Hükümeti’ne karşı silahlı isyana tahrik, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri bulundurma suçlarından yargılanıyor. Hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, 258 yıldan 524 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Yaş Kararına İtiraz Eden Muzaffer Tekin'e Maaş Bağlandı (özel)
Tuzla`da Piyade Okulu`nda görevliyken 4 teğmenin dövülmesi olayına karıştığı iddiasıyla YAŞ kararıyla ordudan atılan Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin, özlük haklarını geri aldı.