Yaş Mağdurları Kamuda ‘araştırmacı’ Olarak Görevlendirildi

Yüksek Askerî Şûra kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilişiği kesilenler, kamuda araştırmacı olarak istihdam edildi.

Devlet Personel Başkanlığı Araştırmacı kadrosu ile atanan bu kişilerle ilgili ‘Kamu Personel Tebliği’ni açıkladı.

YAŞ kararı ile TSK’dan atılan personel ‘araştırmacı’ unvanı ile görev yapacak. Personel öğrenim durumu, mesleki becerileri ve daha önce yaptığı hizmetlere göre görev verilecek. Bu kişiler gönderildikleri kurumda görevleri hakkında araştırma ve inceleme yapacak. Devlet Personel Başkanlığı ‘Kamu Personeli Genel Tebliği’ni yayımladı. 12 Mart 1971 tarihinden 22 Mart 2011 tarihine kadar, yargı denetimine kapalı idari işlemler veya Yüksek Askeri Şura kararları ile TSK’dan ilişiği kesilenlerden, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından hak sahibi olduklarına karar verilenlerin Devlet Personel Başkanlığı'nca atama teklifleri yapıldı. Bu kapsamda, kamu kurum ve kuruluşları emrine atama teklifi yapılan “Araştırmacı (6191)” kadro unvanlı personele ilişkin olarak ilgili kurum ve kuruluşlar ile personelden başkanlığa intikal ettirilen konularda kamu kurum ve kuruluşları arasında uygulama birliğinin sağlanması amacıyla bir tebliğ yayınlandı.

Bu şekilde ataması yapılan personelin, atama teklifinin yapılmasını müteakip göreve başlaması ile birlikte aylık ve diğer mali haklar haricinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi oldu. Bu kişiler ilk aylığa göreve başladığı günden itibaren hak kazandı. Bu kişilere kanunun yürürlüğe girdiği tarihten göreve başladığı tarihe kadar geçen süre için aylık ödenmeyecek. Zorunlu emeklilik tarihinin Milli Savunma Bakanlığı’ndan (ilgili Kuvvet Komutanlıklarından) daha önce temin edilen formlarda belirtilen tarih olacak. Göreve başladığı yıl için yıllık izin kullanma hakkı tanınırken, göreve başlamadan önceki yıl için yıllık izin hakkı bulunmayacak. Araştırmacı (6191) unvanıyla atanan personelden yükseköğrenim yapmış olan astsubayların intibaklarının, başvuru tarihinden itibaren ileriye dönük olarak halihazırda çalıştığı kamu kurum ve kuruluşu tarafından fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulunu bitirdiğine dair resmi belgeyi ibraz edilecek. Müracaatın yapıldığı tarihteki derece ve kademelerine, 2 yıl süreli yüksek öğrenim için 1 kademe, 3 yıl süreli yüksek öğrenim için 2 kademe, 4 yıl süreli yüksek öğrenim için 1 derece ilave edilecek. Yüksek öğrenimden dolayı bir defadan fazla yapılan intibak işlemleri toplamının 1 dereceden fazla olmayacak, 5 yıl ve üzerindeki öğrenimlerin 4 yıldan fazlası için kademe verilmeyecek. Araştırmacı (6191) unvanlı personelin görevlerinin öğrenim durumu, mesleki becerileri ve daha önce ifa ettikleri hizmetler de göz önünde bulundurulacak. Kurumun veya görevli olduğu birimin görev ve hizmetleri ile ilgili konularda verilecek görevleri ifa edecek. Kurumun veya görevli olduğu birimin görevleri hakkında araştırma, inceleme yapmak ve bu konuları değerlendirerek sorunlara çözüm yollarını belirlemek, rapor yazmak, koordinasyon ve danışmanlık yapmak, bu konularla ilgili toplantı ve etkinliklere katılmak, araştırma programlarını hazırlamak ve verilecek benzeri diğer görevleri yapmakla görevli olacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile