Yaş Meyve Sebze İhracatı Arttı

Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, 2010 yılının son on ayında gerçekleşen yaş meyve sebze ihracatının geçtiğimiz yıla oranla miktar bazında yüzde 28, değer bazında ise yüzde 39 artarak 410 milyon 561 bin dolara ulaştığını açıkladı

Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, 2010 yılının son on ayında gerçekleşen yaş meyve sebze ihracatının geçtiğimiz yıla oranla miktar bazında yüzde 28, değer bazında ise yüzde 39 artarak 410 milyon 561 bin dolara ulaştığını açıkladı.
Yazılı bir açıklama yapan Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, birliğin gerçekleştirdiği yaş meyve sebze ihracatında, alıcı ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu'nun ilk sırada yer aldığını bildirdi. Satıcı, Rusya Federasyonu'nu sırasıyla Almanya, Bulgaristan, Romanya ve Ukrayna'nın izlediğini açıkladı.
İhracatta ilk sırada yer alan domates ve biber fiyatlarının, olumsuz iklim ve üretim koşulları nedeniyle yüksek seyretmesinin, yaş meyve sebze ihracatında üretimin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Satıcı açıklamasında, "Bu nedenle, sahip olduğumuz potansiyeli ülkemiz lehine çevirerek uluslararası arenada rekabet edebilmemizin yolu, kurumlararası işbirliğinin sağlanması ve bu işbirliğinin çiftçilere yansımasından geçer düşüncesiyle Tarım Kredi Kooperatifleri Antalya Bölge Birliği ile işbirliği yaptık. Bu işbirliği çalışmaları ile üreticilerin ürünlerini organize bir yapı içerisinde ihracat kanallarıyla entegre ederek, yaş meyve sebze ihracatında bölgemizin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmayı ve ihracatta büyük bir sıçrama yapmayı hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Bu çalışmaların ilk adımı olarak 19 Ekim tarihinde bölgenin her köşesinden 500'den fazla üreticinin katılımıyla 'Sadece Üretmek Yeter mi? İhraç Etmezsek Ne olur?' konulu bir panel düzenlediklerini hatırlatan Satıcı açıklamasında şu sözlere yer verdi:
"Panel kapsamında Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği ile kaliteli, güvenli ve sağlıklı ürün tedarikine yönelik olarak İyi Niyet Protokolü'nü imzaladık. İşbirliği çalışmalarının bizlere verdiği motivasyonla üretici ihracatçı el ele verip, birlikte yeni rekorlara imza atacağız. Böylece hem üreticilerimiz, hem ihracatçılarımız, hem de ülkemiz daha çok kazanacaktır. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile