Yasadigi Zorluklari Ve Engelini Giyim Kursu Sayesinde Asiyor

Yasadigi Zorluklari Ve Engelini Giyim Kursu Sayesinde Asiyor

Gaziantep’te henüz 5 yasinda iken geçirdigi hastalik nedeniyle bedensel engelli olan Ayse Pehlivan, dikim yapmayi ögrendigi giyim kursu sayesinde hayata tutundu.

Gaziantep’in Sahinbey ilçesinde yasayan 2 çocuk annesi 49 yasindaki Ayse Pehlivan, henüz 5 yasinda iken yüksek atesten dolayi geçirdigi havale sonrasi ayak sinirlerinin hasar görmesi nedeniyle bedensel engelli kaldi. Tedavisi için sürekli hastaneye gitmek zorunda kaldigi için egitim hayatina devam edemeyen Pehlivan, yasadigi zor günler nedeniyle bir dönem evden de çikamadi. Yalniz kaldigi için sikilan ve bir arayis içerisine giren Pehlivan, Sahinbey Belediyesi’ne bagli Selçuklu Gençlik Merkezi’ndeki egitmenler ile tanisti. Merkezdeki egitmenlerin kendisini cesaretlendirilmesiyle topluma adapte olan ve bu sayede merkeze gidip gelmeye baslayan Pehlivan, kadinlarin dikim yaptigi kursa katilmayi baslangiçta yapamama endisesiyle reddetti. Daha sonra cesaret ederek kursa katilan Pehlivan, çok kisa bir sürede dikim yapmayi ögrenince kursa düzenli olarak gidip gelmeye basladi.



"Kursta dikim yapmayi ögrendim”

Merkezde kadinlar için açilan giyim kursunun faaliyetlerine katilan Pehlivan, kursta dikim yapmanin mutlulugunu yasiyor. Kursa her gün düzenli olarak giden Pehlivan, kursun sonunda evine dikis ögrenmenin mutluluguyla dönüyor. Hayatin zorluklarini giyim kursu sayesinde astigini ve kursa geldigi için çok mutlu oldugunu ifade eden Pehlivan, “5 yasindan beri engelliyim. Havale geçirdigimden dolayi engelli kalmisim. Iki çocugum var. Birisi ögretmenligi kazandi ama atama bekliyor. Oglum da su anda askerlik yapiyor. Su anda evde tek kaldigimdan dolayi canim sikiliyordu. Belediyemizin böyle bir tesiste kurs açtigini ögrenince bu kursa geldim. Su anda çok mutluyum. Bu kursta dikim yapmayi ögrendim. Belediyemize böyle bir tesis açtigi için çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Engelli oldugumu bile hissetmiyorum”

Yillardir evinden neredeyse hiç çikmadigini, psikolojik yardim aldigini ve hayatinin ise Selçuklu Gençlik Merkezi’ndeki giyim kursuna katildiktan sonra degistigini ifade eden Pehlivan, “Engelli oldugumdan dolayi her yere gidemedim daha dogrusu gidemiyordum. Belediyemizin açtigi bu kurs benim için çok büyük bir avantaj oldu. Gerçekten de çok mutluyum. Su anda engelli oldugumu bile hissetmiyorum. Kimi insanlar, ’ben bunu basaramam veya yapamam’ diyenler var. Ben bütün engelli kardeslerime sesleniyorum, belediyemizin açtigi bu tür kurslara basvuru yapsinlar, kurslara katilsinlar ve bu kurslar kendilerine çok güzel katkilarda bulunur” seklinde konustu.



“Kursta çok güzel bir ortam var”

Kursta zamaninin çok güzel geçtigini belirten Pehlivan, “Evde daima bos bos oturuyordum. Sikinti ve stres oluyordu. Su an bu kursta arkadaslarimi tanidim. Hocamiz çok iyi ve böyle bir ortamda oldugum için çok mutluyum. Çok güzel bir ortam var. Kurstaki diger bayanlarla anlasiyoruz. Herkesi de bu kursa bekliyorum. Böyle bir kursu açtigi için Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na çok tesekkür ediyorum. Allah devletimizi basimizdan eksik etmesin” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile