Yasaktan Habersiz Piknige Gelenler Ormana Alinmadi

Yasaktan Habersiz Piknige Gelenler Ormana Alinmadi

Istanbul’da ormanlik alanlara girisin yasaklanmasinin ilk gününde yasaktan haberi olmayanlar orman girislerinde görevlilerce geri çevrildi.

Son günlerde ormanlik alanlarda çikan yanginlarin ardindan Istanbul Valiligince kent genelindeki ormanlara girislere yönelik yeni tedbirler alindi. Valilikçe alinan kararin ardindan 30 Temmuz ile 30 Agustos tarihleri arasinda Istanbul’daki ormanlik alanlarda ates yakmak, mangal, semaver yapmak yasaklandi. Bu baglamda, bugün Sariyer’de bulunan Belgrad Ormani’na mangal yapmaya gelen birçok kisi görevlilerce geri çevrildi. Vatandaslarin parkta dolasmasinda, soguk yiyeceklerle piknik yapmasinda herhangi bir sakinca olmadigi da belirtildi. Parkta yürüyüs yapmak, bisiklete binmek isteyenlerin giris yapmasina izin verildi.



“Toplumda bilincin yerlesmesi gerekiyor”

Parkta yürüyüs yapmaya gelen Ferhat Tozduman, "Dünkü karari duyduktan sonra bugün ögrenmeye geldim. Semaver, ates yakmaya izin yok denildi. Bu bizim için daha iyi oldu. Biz buranin yerel halkiyiz. Buradaki vatandaslar olarak buraya Istanbul disindan ve diger ilçelerden gelenlerin çöplerini topluyoruz. Çöplerinizi birakmayin desek de birakiyorlar. Burada günde 8-10 poset çöp topluyoruz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü bu bilincin olusmasi gerekiyor. Doga hepimiz için. Güney tarafindaki ormanlarda yanginlari görüyoruz ve içimiz yaniyor. Bu yüzden toplumda bu bilincin biraz daha yerlesmesi gerektigini düsünüyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile