Yasanan Sellere Ve Afetlere Ragmen Dere Yataklarinda Yapilasma Devam Ediyor

Yasanan Sellere Ve Afetlere Ragmen Dere Yataklarinda Yapilasma Devam Ediyor

Dogu Karadeniz Bölgesi’nde geçmisten bugüne yasanan sellere ve afetlere ragmen dere yataklarindaki yapilasma devam ediyor.

Dere yataklarina imar izni verilmesi ve dere yataklarina insa edilen binalarin riskleri, sel felaketlerinin ardindan sikça tartisilan konular arasinda yer almasina ragmen Giresun’un Görele ilçesinde dere yatagina yapilan ev insaati dikkat çekiyor. Görele’nin Gölbasi köyü Geçit mevkiinde Çanakçi Karayolu ile Çanakçi Deresi arasina yapilan ev insaatina DSI ve Giresun Il Özel Idaresi tarafindan imar izni alindigi ileri sürüldü.

Görenlerin saskinligini gizleyemedigi dere kenarindaki ev insaatinin sahibi Saim Bayraktar, her türlü yasal izni alarak insaata basladigini ve evinde gerekli önlemleri alarak yasayabilecegini söyledi.



Bayraktar, “Bu binanin yapilisinda en ufak izinsiz bir çivi dahi çakilmamistir. Gerek Il Özel Idaresi, gerekse DSI Bölge Müdürlügü olsun hepsinin yasal izni dahilindedir. Benim bugünkü insaati yaptigim yerden 300 metre kadar ileride 4 katli bir binam vardi. Çanakçi Karayolu yapiminda kamulastirmayla beraber yikildi. Ev yapacak baska bir yerim olmadigi için de gerekli izinleri alarak buradaki tapulu arazime ev insaatini basladim. Suanda hiçbir endisem ve sikintim yok. Ev insaati tamamlandiginda gönül rahatligiyla bu evde yasayabilecegim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile