İzmir Valiliği'nin de desteklediği projenin galası Sabancı Kültür Sarayı'nda yapıldı. Gerçekleştirilen projenin hedef kitlesinin madde bağımlılığı konusunda en büyük risk grubunda olan gençler, anne babalar ve yetişkinler olduğu bildirilirken "Sağlıklı bir nesil, mutlu bir gelecek için maddeye değil, hayata bağlan" sloganlı proje kapsamında okullarda ve üniversitelerde seminerler düzenleneceği öğrenildi. Proje kapsamında doğa yürüyüşleri, uçurtma şenlikleri, balık tutma ve tiyatro etkinlikleri yapılacağı bildirilirken açılacak olan meslek edindirme kursları ve okullarda düzenlenecek olan madde bağımlılığını konu alan kısa film yarışmalarıyla birlikte farkındalık yaratılacağı öğrenildi. Madde kullanımıyla ilgili 70 bin broşür hazırlanarak, ailelere ve gençlere dağıtılacak. Söz konusu slogan da belediyelerin belirlediği yerlerde 4 bin 500 bilborda afiş olarak asılacak. Açılışı dün yapılan proje, 30 Haziran 2014 tarihine kadar devam edecek. Proje tanıtımının sonunda Narkotik Büro Amirliği'nde görevli bağımlılık uzmanı polis memuru Mustafa Yücel'in, meslek hayatı boyunca şahit olduğu hayat hikayelerini kaleme aldığı, "Yaşatmak" isimli tiyatro oyununun da galası yapıldı. Proje tanıtım toplantısına İzmir Valisi M.Cahit Kıraç, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve çok sayıda davetli katıldı
Burada konuşan Vali Kıraç, İzmir'in güvenlik yönünden dünyanın gıptayla izlediği şehirlerden biri olduğunu söyledi.
Dünyanın en büyük insanlık buluşmasına evsahipliği yapmak istediklerini ve bu noktada güvenliğin büyük önem taşıdığını vurgulayan Kıraç, "İnsana yönelik çalışmalarda önemli bir özveriye sahibiz. EXPO'yla dünyanın en büyük insanlık buluşmasını gerçekleştirmek istiyoruz. Bu noktada en önemli noktalardan biri de güvenlik. Zararlı faaliyetlerle mücadelede dünyanın gıptayla izlediği şehirlerden birisiyiz. Bunu, güvenlik görevlilerinin 24 saat aşk ve inançla görevlerini sürdürmesiyle başardık. Burada insanlar barış ve kardeşlik içinde yaşıyor. Bunda vatandaşların da katkısı çok önemlidir. Bu kararlılığı sürdürmek zorundayız. Vatandaşlar rahat olsun, kendileri için çalışan yönetimler ve kurumlar var" dedi.
İl Emniyet Müdürü Bilkay ise, uyuşturucuyla mücadelenin önemine değinerek, "Uyuşturucu toplumu kemiriyor, bir kurt gibi gelecek nesilleri ve aileleri yok ediyor. O nedenle uyuşturucuyla mücadeleye çok önem veriyoruz. Ülkemiz uyuşturucu geçişinin ortasında yer alıyor ama İzmir'de bu konuda çok ciddi başarılar elde ettik. İlimizde sadece gençlere yönelik değil, terör ve internet suçlarıyla ilgili projeler de yürütüyoruz. Bu projenin amacı bireylerin maddeyle tanışmasını engellemek, maddeye ulaşılabilirliğini azaltmak, madde kullanımı konusunda sosyal faaliyetlerle duyarlılık oluşturmak ve bağımlı bireylerin toplumsal yaşama yeniden uyum sağlamasıdır." şeklinde konuştu.
Başkan Tartan da, böyle bir projenin içinde olmanın kendisini heyecanlandırdığını belirterek, "Ailelerin, eğitim çağına gelmiş çocuklarını esirgemek istediği konuların başında madde bağımlılığı geliyor. Bu konuda gençlerimizi bilinçlendirmek büyük önem taşıyor. Aileler de çocuklarıyla doğru iletişim kurmalı. Devletin tüm kurumlarının bu projenin içinde olması çok anlamlı" dedi.
'yaşatmak İçin Gülümseyen Gözler Yeter'
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde bağımlılığının önüne geçmek ve madde kullanımı ile sonuçları hakkında insanları duyarlılaştırmak için "Gülümseyen Gözler" projesini ortaya çıkardı.