Zonguldak’in Devrek ilçesinde babasindan ögrendigi bastonculuk meslegini sürdüren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan "Yasayan Insan Hazineleri Gelecege Aktarilan Mirasin Temsilcileri Ödülü”nü alan Tansel Isik, 46. Turizm Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezinde bastonun hikayesinden bahsetti.
Tansel Isik, “Burada bulunmaktan ve söylesiyi yapmaktan son derece mutluyum. Böyle ortamlara çok aliskin degilim sürçü lisan edersem kusuruma bakmayin. Baston Latinceden gelen bir kelime insanoglunun var oldugundan beri kullandigi bir ürün. Insanoglu yaslandigi ve sakatlandigi müddetçe ihtiyaç duymus. Dünyanin her tarafinda baston yapiliyor ve en eski mesleklerden bir tanesi. Bizlerde büyüklerimizden aldigimiz ögretiyle bu meslegi devam ettiriyoruz. 40 yili askin bu meslegi yapiyorum. Türkiye’nin bir numarasi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan takdir edilmek son derece gurur verici. Baston Latince bir kelime ve Türkçe karsiligi dayanak zamanla bu kelime degnek olmus. Bir çok yerde baston yapimi var. Devrek deyince baston, baston deyince akla baston gelir. 250 yillik mazisi olan bir is. Önceden sadece dayanak olarak yapilan is sonradan üzerine çesitli islemeler ve süslemelere yapilarak günümüzdeki formuma kavusmus. Bizde bu isin bir yerinde olmak bunu tanitmak bizlere nasip oldu” seklinde konustu.
'Yasayan Insan Hazineleri' Ödülü'nü Alan Isik Bastonu Anlatti
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan ’Yasayan Insan Hazineleri’ Ödülü alan Devrekli Baston Ustasi Tansel Isik, 46. Turizm Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Devrek Bastonu hakkinda bilgiler verdi.