YASED Açıklaması 'Türkiye Ve Hollanda Arasındaki İlişkilerin En Kısa Sürede Düzelmesini Temenni Ediyoruz'

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), son dönemde Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik krizin bir an önce düzelmesini temenni ettiklerini bildirdi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik krize yönelik açıklama yaptı. Yapılan açıklamada iki ülke arasında yaşanan krizin bir an önce sonlanmasının temenni edildiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son dönemde Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerde yaşananları, Uluslararası Yatırımcılar Derneği - YASED üyesi uluslararası şirketler olarak yakından takip etmekteyiz ve derinden üzüntü duymaktayız. Türkiye ile Hollanda arasında 400 yılı aşkın köklü bir geçmişi olan diplomatik, kültürel ve ekonomik ilişkiler bulunmaktadır. YASED olarak, bu güçlü ilişkinin iki ülkeye hem ekonomik hem de sosyal fayda sağladığına inanıyoruz.

Hollanda ve Türkiye merkezli yaklaşık 30 bine şirket, karşılıklı olarak Türkiye’de ve Hollanda’da yatırım yapmakta, iki ülke arasındaki köklü ticari işbirliğine katkıda bulunmaktadır. Diğer uluslararası doğrudan yatırımcılar gibi bu şirketler de Türkiye ve Hollanda ekonomisi için katma değer üretmekte, istihdam sağlamakta ve Türkiye’den dünyanın dört bir tarafına ihracat yaparak, Türk iş dünyasının uluslararası rekabet gücünün artmasında köprü rolü üstlenmektedir. YASED olarak, Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkilerinin en kısa sürede diplomasi ve uluslararası kurallar çerçevesinde, sağduyu ile çözülmesini, yaşanan üzücü olayların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız”.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile