YASED uyardı: Türkiye gündemi ekonomik önceliklerinden uzaklaşıyor

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkanı Piraye Antika, Türkiye gündeminin ekonomiden siyasete kaymaya başladığını belirtti. &

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkanı Piraye Antika, Türkiye gündeminin ekonomiden siyasete kaymaya başladığını belirtti.

Son dönemde kamuoyunu meşgul eden gelişmeleri değerlendiren Antika, şunları kaydetti: "Türkiye gündemi ekonomik önceliklerden giderek uzaklaşıyor. Ülkemizi önümüzdeki yıl seçim ortamı bekliyor. Bunun dışında özellikle son dönemde yaşanan siyasi tartışmalar ve Anayasa görüşmeleri ile bizi bekleyen referandum süreci de göz önüne alındığında, önümüzdeki bir yılda Türkiye'nin gündemini neredeyse tamamen siyasetin yönlendirmesi kaçınılmaz görünüyor. Ancak ekonomik açıdan atılması gereken pek çok acil adım var ve bu adımlarda geç kalınması Türkiye ekonomisinde büyük zararları da beraberinde getirecektir. Bugün atılmayan adımlar için yarın çok geç olabilir. Özellikle en büyük ihracat pazarımız olan Avrupa'nın yaşamakta olduğu krizin dış ticaret kanalı ile ekonomimizi ciddi şekilde etkileme riskini de göz önüne aldığımızda kaybedecek hiç zamanımız yoktur."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile