Yasli Adamin Emekli Maasini 'Tantanacilik' Yöntemiyle Çalan Zanlilar Yakalandi

Yasli Adamin Emekli Maasini 'Tantanacilik' Yöntemiyle Çalan Zanlilar Yakalandi

Bursa’da "tantanacilik" adli yöntemle yasli adamin cebindeki 10 bin TL’lik emekli maasini çalan 3 kisi, polis tarafindan parkta otururken kiskivrak yakalandi.

Olay, merkez Yildirim ilçesi Degirmenlikizik’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bankadan emekli maasini çeken 66 yasindaki I.K.’yi gözüne kestiren çete üyeleri, yasli adami bir süre takip ettikten sonra insanlarin bulunmadigi noktada kavga edermis gibi yaparak yasli adamin cebinden 10 bin TL’yi aldi. Eve gittiginde emekli maasini bulamayinca yikilan adam, durumu polise bildirdi. Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Güven Timleri ve Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi ekipleri, "tantanacilari" yakalamak için dügmeye basti. Özel ekip kuran polis, hirsizligin yasandigi bölgedeki tüm güvenlik kameralarini mercek altina aldi. Yaklasik 150 güvenlik kamerasini inceleyen ekipler, süphelilerin cezaevinden yeni çikan ve 37 suç kaydi bulunan C.A. (51), 10 adet suç kaydi bulunan O.G. (29) ve 7 adet suç kaydi bulunan C.G. (25) oldugunu tespit etti. Ekipler, süphelileri merkez Yildirim ilçesi Degirmenlikizik Mahallesi’nde bir parkta otururken yakaladi.

3 süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi

Asayis Sube Müdürlügü’ne getirilen süpheliler, islemlerinin ardindan sevk edildikleri adliyede çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Güvenlik kamerasina yansiyan görüntülerde, 3 süphelinin aralarina yasli adami alarak kavga ediyormus gibi yapip emekli maasini çaldiktan sonra kayiplara karistigi görüldü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile