Yaslilar Kulübü' Üyeleri 'Tibbi Bitkiler Bahçesi'nde

Yaslilar Kulübü' Üyeleri 'Tibbi Bitkiler Bahçesi'nde

Zeytinburnu Aile Kadin Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) Yaslilar Kulübü üyeleri, uzun süren sikici pandemi günlerinin stresini Zeytinburnu Tibbi Bitkiler Bahçesi’nde düzenlenen sosyallesme etkinliklerine katilarak attilar.

Zeytinburnu Aile Kadin Destekleme ve Engelliler Merkezinin (AKDEM) Sosyal Hizmet Birimi çatisi altinda faaliyet gösteren Yaslilar Kulübü, ilçede yasli, bakima muhtaç, yalniz ve sosyallesemeyen bireylerin toplumsal yasamdan kopmadan saglikli, kendi kendine yetebilen bireyler olarak yasamalarina devam etmesi için çalismalarini sürdürüyor.

Özellikle salgin döneminde disariya çikamamis, sosyallesememis, bununla birlikte kaygi düzeyleri de artis gösteren yasli bireyler için, Zeytinburnu Tibbi Bitkiler Bahçesi’nde özel bir etkinlige imza atan AKDEM Yaslilar Kulübü, 2 gün boyunca konuklarini agirladi. Program kapsaminda, yaslilar ve bakim verenlerinin salgin döneminde yasadigi olumsuz etkilerin en aza indirilmesi, kaygi düzeylerinin düsmesi ve olumlu duygularinin artmasi için; tanisma, isinma oyunlari, bulmaca, jenga, nefes egzersizleri, bahçede bitki çiçek dikimi ve canli müzik esliginde yemek programi gibi etkinliklere katilarak sosyallesme imkâni buldular.

Yaz sonuna kadar her ‘Sali’ günü devam edecek olan ‘Yaslilar Kulübü’ etkinliklerine katilim için basvurular 413 11 11 no’lu telefondan yapilabiliyor.

“Disari çikmak onlar için büyük ihtiyaçti”

AKDEM Yaslilar Kulübü’nün etkinlik programina katilan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “Bugün uzun süren pandemi süresi boyunca evlerinden çikamayan, AKDEM’den hizmet alan yaslilarimizi Tibbi Bitkiler Bahçe’mizde agirliyoruz. Yaslilarimiz fizyoterapist rehberliginde çesitli egzersizleri yapma ve canli müzik dinletisinde yemek yeme firsati buldular. Kulüp üyelerimizin, bu etkinlikle birlikte yeniden sosyal hayata dönüs için saglikli ve keyifli bir baslangiç yaptiklarini düsünüyorum. Ben de onlarla sohbet ederek, kendilerini uzun uzun dinleme firsati buldum. Disari çikmak onlar için büyük bir ihtiyaçti, özellikle hareketsiz kalmalari küçük de olsa bazi problemleri beraberinde getirmis. Bugün minik egzersiz hareketleriyle o sikintilardan kurtulmalari için çalistik. Bütün hastalarimiza hayirli ve saglikli ömürler diliyorum.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile