Yaşlılara Konsey Morali

Yaşlılara Konsey Morali

Nazilli Kent Konseyi Meclis ve Çalışma Grubu Başkanları Huzurevi ve Alzheimer merkezini ziyaret ederek yaşlılara moral verdi.

2009 yılında çalışma gruplarının oluşturulmasının ardından ilçedeki sosyal, kültürel ve ekonomik konuları değerlendirerek ilçenin gelişmesi ve kalkınması için çalışma başlatan konsey üyeleri bu kez ziyaret ettikleri Haluk Alıcık Huzurevi ve Alzheimer Gündüz Bakımevindeki yaşlılara moral vermek için toplandı

Nazilli Kent Konseyi, Doç. Dr. Ertuğrul Acartürk Başkanlığında kent konseyi meclis ve çalışma grubu başkanlarının da katılımıyla Haluk Alıcık Huzurevi ve Alzheimer Gündüz Bakımevini ziyaret ettiler. çeşitli hediyelerle yaşlıların gönlünü alan konsey üyeleri, Nazilli belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın büyük özveriyle hayata geçirdiği iki önemli proje ile ilçedeki yaşlı ve Alzheimer hastalarının güvenle bakıldığını ifade etti.

Acartürk, "Yaşlılarımız bizim baş tacımız, bereket kaynağımızdır. Yaşlılara verilen değerin azaldığı, birçoklarının onları yük olarak gördüğü günümüzde onlara layık oldukları değeri vermek ve onları rahat ettirmek bizim görevimizdir. Yaşlılar için en iyi barınma yeri şüphesiz çocuklarının ve torunlarının bulunduğu sıcak aile ortamıdır. Ancak günümüzde huzurevleri ihtiyaca binaen doğmuş sosyal devlet anlayışının gereği kurumlardır. Özellikle kimsesizlere, bakıma muhtaç yaşlılara bakmak ve sahip çıkmak devletin görevidir."YAŞLILARA BELEDİYE SAHİP ÇIKTIBelediyenin tamamen kendi imkanları ile iki önemli kurumu hayata geçirerek yaşlılara sahip çıktığını ifade eden Acartürk; "Nazilli’mizde bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Nazilli’mize bu güzel huzur yuvasını kazandıran belediye başkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Değerli Nazilli vatandaşlarımızın sık sık huzurevini ziyaret ederek yaşlılarımızın yanında olmalarını onlardan rica ediyorum" dedi.

Nazilli’de 14 Nisan 2011 tarihinde Nazilli Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü işbirliği ile Alzheimer merkezi hizmete açılması ile ilçedeki 4 binden fazla Alzheimer hastasına umut ışığı olduğunu ifade eden Acartürk; "Bu merkezde, gün içerisinde yaşlılarımıza kahvaltı, öğle yemeği ve ara öğünler sunulmakta ve günlerini daha verimli halde geçirmelerini sağlayacak günlük aktivitelerde bulunmaktadır. Bu faaliyetler Fiziksel egzersiz ve zihinsel faaliyetler olarak sınıflandırılmakta ve yaşlılar muzdarip oldukları Alzheimer hastalığının etkilerini daha kolay atlatabilecekleri bir yaşam prensibine sahip olmaktadırlar. Aynı zamanda yaşlı yakınları yaşlılarını gün içerinde bu merkeze emanet ederek yaşlılarına sundukları bakımdan bir süreliğine de olsa uzaklaşmakta ve kendilerine vakit ayırabilmektedirler. Bu bağlamda Belediyemizin çok güzel ve hayırlı bir iş yaptığını görmekteyiz. Günlük 25 yaşlıya hizmet sunma kapasitesine sahip merkezin kapasitesinin artırılmasını belediye başkanımızdan talep ediyoruz. Huzurevi, Alzheimer merkezi ve Yaşlılara evde bakım birimi kurarak yaşlılarımıza sahip çıkan ve ailelerine destek olan sayın Belediye Başkanımız Haluk Alıcık'a, sosyal belediyecilik alanında göstermiş olduğu özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların artarak devam etmesini kent konseyi olarak talep ediyoruz. Yaşlıları rahat ettirmek, onlara saygı, özen ve ilgi göstermek hem insani, hem toplumsal bir görevdir. Hedefimiz herkes için sağlıklı ve kaliteli yaşlanma ve bakımı mümkün kılmak Nazilli’ye özgü sağlık bakım stratejisi geliştirmek ve bu konularda Nazilli’nin Türkiye’ye öncülük etmesini sağlamak olmalıdır" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile