Yaşlılardan Profesyonellere Taş Çıkartan Koro

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlılardan oluşturulan koro, konservatuar saz ekibiyle birlikte Türk Sanat Müziği konseri verdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlılardan oluşturulan koro, konservatuar saz ekibiyle birlikte Türk Sanat Müziği konseri verdi. İlgiyle izlenen konserde 'Yaşlılar Korosu', dinleyenlerden büyük alkış aldı.
Emirgan Parkı'nda gerçekleştirilen konsere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere belediye yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada açıklamada bulunan Başkan Özhaseki insanların hayatlarının son demlerinde kendilerine sahip çıkılmasının devletin bir görevi olduğunu ifade ederek, "Bakıma muhtaç yaşlılarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bulundukları mekanlarda en iyi konforu sunmaya gayret ediyoruz" dedi.
Başkan Özhaseki kendilerine ne kadar iyi imkanlar sunulursa sunulsun devamlı aynı yerde kalmanın bir süre sonra sıkıcı hale geleceğini kaydederek, ortaya çıkan bu olumsuzluğu gidermek için çeşitli sosyal aktiviteler düzenlediklerini söyledi.
Özhaseki, "Ağabeylerimiz ve ablalarımız düzenlediğimiz etkinliklere ilgi gösteriyor ve hemen uyum sağlıyorlar. Kurdukları koro da bu etkinliklerin bir parçası. Profesyonellere taş çıkartacak bir performans ortaya koydular. Çalışmalarımızla kendilerinin huzurlu ve mutlu yaşamalarını temin ederek dualarını alırız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Huzurevi sakinleri adına açıklama yapan Memduh Atay, Huzurevi'ndeki tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ve huzur içinde yaşadıklarını ifade ederek, "Başkanımıza ve belediye yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Bir devletin yaşlılara ve özürlülere karşı takındığı tutum o devletin en büyük kıstasıdır. Geçmişte tüm güçleriyle çalışan yaşlılarına minnet hissiyle bakmayan bir toplumun geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur" dedi.
Böyle bir konser ile vatandaşların huzuruna çıkan Huzurevi sakinleri de biraz heyecanlandıklarını ama kendilerine gösterilen yakın ilgiyi görünce daha rahat şarkı söylediklerini ifade etti.
DİNLEYİCİLER HEM ŞAŞKIN HEM MEMNUN
Yaşlıları sahnede görünce önce şaşırdıkların belirten vatandaşlar da dinledikleri şarkılarda büyük keyif aldıklarını ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile