Yavru Karaca Hayata Döndürüldü

Yavru Karaca Hayata Döndürüldü

Ordu’nun Çaybasi ilçesinde ormanlik alanda bir vatandas tarafindan baygin halde bulunan yavru karaca, veteriner hekimlere teslim edildi.

Çaybasi’nda bir vatandas tarafindan yarali halde bulunan yavru karaca, Ünye’nin Burunucu Mahallesi’nde faaliyet gösteren veteriner hekime teslim edildi. Yapilan genel muayenesinde yavru karacanin bitkin oldugu ögrenildi. Karacanin gerekli tedavisini yapan veteriner hekim Yusuf Öztürk, “Yavrumuz bitkin halde duyarli bir vatandas tarafindan bizlere getirildi.

Gerekli muayenesini ve bakimini gerçeklestirdik. Bu gibi hayvanlarimiza vatandaslarimiz daha da duyarli olsunlar. Gördükleri yerde mutlaka ellerini sürme veya sevme islemi olmasin. Bu gibi durumlarda 112 saglik ekiplerine ve Doga Koruma Milli Parklar Sube Müdürlügü ekiplerine haber verilmesi daha uygundur” dedi.

Doga Koruma Milli Parklar Ünye Sefi Saygin Yildirim ise, “Yavru karacamizin tedavisinin tamamlanmasinin ardindan gerekli büyüme potansiyeline ulasmasi sonrasi dogal ortamina salinacak. Hassas bir hayvan olduklari için vatandaslarimiz biraz daha bu canlilarimiza duyarlilik göstermelerini rica ediyoruz” diye konustu.

Yaralari pansuman edilince kendine gelen sevimli hayvan, Doga Koruma Milli Parklar Sube sefligi ekipleri tarafindan alindi, gerekli rehabilitasyonu saglanmasinin ardindan dogal ortama birakilacagi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile