Yavru Vatanda Burslu Okuma Şansı

Yavru Vatanda Burslu Okuma Şansı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ilk üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi, 25

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ilk üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi, 25. kuruluş yıldönümü münasebetiyle ÖSYM sınav sonuçlarına göre bin öğrenciye yüzde 100, 2 bin öğrenciye de yüzde 50 burslu eğitim verecek.
LYS'nin açıklamasının ardından adayları tercih stresi sardı. Kimi adaylar devlet üniversitelerini isterken, kimileri de yurt içinde ve yurt dışındaki özel üniversitelerde eğitim görmeyi tercih ediyor. Girne Amerikan Üniversitesi, Bursalı üniversite adaylarına kapılarını açtı. Türkiye'nin 21 farklı ilini dolaşan üniversite yetkilileri, gittikleri yerlerde üniversitelerini tanıtıyor.
Kervansaray Termal Otel'deki kokteyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Yardımcısı Selman Yenigün, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve çok sayıda akademisyen katıldı. Girne Amerikan Üniversitesi Genel Sekreteri Erhan Vechi, üniversitenin kuruluşunun 25. yılını kutladıklarını söyledi. Türkiye'de çeşitli ziyaretlerde bulunarak şehrin ileri gelenlerine üniversite hakkında bilgiler verdiklerini kaydeden Vechi, 1985 yılında kurulan Girne Amerikan Üniversitesi'nde 7 yüksekokul ve fakülte bulunduğunu kaydetti. Yüksek lisans ve doktora programları eğitimi de verdiklerinin altını çizen Vechi, "Size en yakın Amerikan üniversitesiyiz. Türk müteşebbisler tarafından kurulan üniversite, Amerika'daki bazı eğitim programlarını uyguluyor. Tarihi ve kültürel değerlerle bütünleşen Kuzey Kıbrıs'ta eğitim veren üniversitelerin uluslararası eğitim kadrosu ve 70'e yakın ülkeden gelen uluslararası öğrencilerle etkileşim sağlıyor. Merkezimiz KKTC'de. Ayrıca İngiltere'de Canterbury ile Singapur'da bulunan kampüslerde öğrencilerimiz eğitim görebilir. İngilizcesi yeterli seviyede olmayan öğrenciler için uluslararası İngilizce hazırlık okulu programı ile dijital sınıf komisyonunda eğitim de veriyoruz" dedi.
3 BİN ÖĞRENCİYE BURS
KKTC'deki üniversite kampusunda yaklaşık 6 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Vechi, 25. yıl kuruluş yıldönümü münasebetiyle 3 bin öğrenciye burs vereceklerini söyledi. LYS'de başarılı olan ve Girne Amerikan Üniversitesi'ni tercih eden öğrenci adaylarıni üniversiteye davet eden Vechi, bin öğrenciye yüzde 100, 2 bin öğrenciye de yüzde 50 burs vereceklerinin altını çizdi.
Vechi, "Üniversitemizin KKTC, İngiltere ve Singapur'daki verdiği eğitimlerle 3 ayrı adada öğrencileri buluşturuyor. KKTC'deki üniversitemize 3 bin burslu öğrenci alınacak. LYS'de başarılarına göre tespit edilecek öğrencileri üniversitemize gelip incelemelerini istiyorum. Ayrıca asker, polis, şehit ve gazi çocuklarını yüzde 50 burslu okutacağız. Eğitimde kalite ve teknolojiyi buluşturuyoruz. Bursalı öğrencilerimizi de üniversitemize bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile