Yavrularini Hayata Gözlerini Açtigi Yere Getirdi

Yavrularini Hayata Gözlerini Açtigi Yere Getirdi

Kars Sehir Stadyumunu mesken tutan ve her yil yavrularini stadyumda dünyaya getiren yaban ördegi, dogal ortama birakildiktan 2 ay sonra büyüttügü yavrulariyla birlikte stadyuma geldi. Anne ve yavru ördekleri karsilarinda gören stat çalisanlari duygulu anlar yasadi.

Stadyumun koridorlarinda dolasan yaban ördegi ve 6 yavrusu DKMP ekiplerince bulundugu yerden alinarak tekrar dogal yasam ortamlarina birakildi.

Kars Sehir Stadyumunda her yil yuva yapan ve kuluçkaya yatan yesilbas yaban ördegi, bu yilda yavrularini kuluçkadan çikardi. Küçük yavrulariyla birlikte stadyumun çimleri üzerinde gezen, soyunma odalari ve koridorda dolasan anne ördek ve minik yavrulari Doga Koruma ve Milli Parkalar (DKMP) Kars Sube Müdürlügü ekiplerince alinarak 2 ay önce dogal ortamlarina birakilmisti.

Geçen 2 aylik sürede 10 yavrusundan 6’sini büyütmeyi basaran anne ördek, dogal ortama birakildiktan 2 ay sonra tekrar Sehir Stadyumuna geldi. Yavrularini stadyumun çimleri üzerinde gezdiren daha sonra stat çalisanlarina aldiris etmeden soyunma odalarinin koridorlarina girerek dolasan anne ve 6 yavru ördek yeniden DKMP ekiplerince bulunduklari yerden alinarak dogal yasam alanlarini birakildi. Anne ve yavru ördeklerin sevimli halleri anbean kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile