Yavruyken Otomobilin Çarpip Felç Biraktigi Köpek, Esnafin Maskotu Oldu

Yavruyken Otomobilin Çarpip Felç Biraktigi Köpek, Esnafin Maskotu Oldu

Isparta’da 11 yil önce geçirdigi kaza sonucu ayaklari felç olan Diren isimli köpek, kirtasiye sahibi ve çalisanlari tarafindan kendisine uzanan yardim eli sayesinde Isparta’nin maskotu oldu.

Isparta’da 11 yil önce geçirmis oldugu trafik kazasi sonucu iki arka ayagi felç olan Golden cinsi köpege Isparta merkezde bulunan bir kirtasiye sahibi ve çalisanlari sahip çikti. 11yil önce yardim eli uzatilan sokak köpegine gerekli fizik ve ilaç tedavileri uygulandiktan sonra “Diren” ismi verildi.

Sagligina kavusan ancak 2 ayagini kullanamayan Diren köpek, Isparta’nin maskotu oldu.

11 yildir Diren’e baktiklarini söyleyen Nurullah Sayinbas, “11 yildir burada bakiyoruz. Yavruyken geçirdigi bir kaza sonucu arka ayaklari tutmuyor. Bakima muhtaç oldugu için sahiplendik kitabevi olarak. Gerekli bakimi tedavileri görüldü.

Yillardir dükkanimizda bakimini saglamaktayiz. Diren Isparta halki tarafindan bilinen, sevilen bir köpek haline geldi. Adeta bu caddenin maskotu olmus durumda" dedi.

Diren’in yürüyebilmesi ve kosabilmesi için yürüteç yaptirdiklarini söyleyen Sayinbas, "Insanlardan sürekli Diren hakkinda geri dönüs aliyoruz. ’Protez bacak, yürüteç yaptiralim mi? Var mi ?’ diye soruyorlar ama insanlarimizin akillarinda süphe kalmasin. Diren’in yürüteci, protez bacagi var ama hareketlerini kisitladigi için kullanmamasini uygun gördük. Dükkanin içerisine rahatça girip çikabilmesi, aksam kapanis yaptigimiz zaman rahatça hareket edebilmesi açisindan kullanmiyoruz. Biraz da yaslandigi için hareketleri kisitlandi. Ilk geldigi zamanlar gerekli fizik tedavileri aldiktan sonra daha rahat hareket edebiliyor bazen ayaga kalkip kosabiliyordu. Yasindan kaynaklida hareketleri biraz kisitlandi. Kimsenin bir süphesi olsun istemiyoruz" seklinde konustu.



Sokaktan geçen insanlar Diren’i soruyor

Konusmasinin sonunda Isparta’da Diren’e karsi insanlarin ilgili oldugunu söyleyen Sayinbas, "Gerek müsterilerimiz gerekse sokaktan geçen insanlar Diren’i sevmek için bize soruyorlar. Diren içeride oldugu zaman ’Diren nerede? Sevelim’ gibi geri dönüsler aliyoruz. Gelen insanlar Diren’i sevmeden gitmek istemiyor. Mamasini almak isteyenler bile oluyor ama biz gerek görmüyoruz. Bütün ihtiyaçlari ve bakimini biz karsiliyoruz. Bizim himayemiz altinda" açiklamalarinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile