Yavuz Sultan Selim'de ilk iftar

Yavuz Sultan Selim'de ilk iftar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında çalışanlarla beraber köprü üzerinde iftar yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, akşam saatlerinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatına gelerek burada yetkililerden çalışmalar hakkında bildi aldı. Daha sonra köprüde inceleme yapan Bakan Arslan, inşaatta çalışan işçilerle birlikte köprü üzerinde iftarını açtı. Burada basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Arslan, köprünün birçok açıdan dünya rekoru kırdığını belirterek, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevi verildikten sonra düsturumuz şu; öncelikle şantiyeleri, işyerlerini gezmek, işlerle ilgili yerinde bilgi almak, varsa bütün tarafları oraya götürüp orada çözüm üretmek. Çözümü orada üretemiyorsak bile problemi bilip hemen gereğini yapmak. Bugün üçüncü şantiyemizi geziyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ülkemizin çok önemsediği, İstanbul’umuz ve ülkemiz için çok önemli bir proje. Bu projeyi önemli kılan birkaç etken var. Bunların başında özellikle genişliği 59 metre lastik tekerlekli araçlar için iki şeritte demiryolu için toplam 10 şerit 59 metre ile dünyada en geniş köprümüz. 1408 metre orta açıklığı 2164 metre köprü boyu var. Alan olarak da düşündüğünüzde dünyanın orta açıklığı en geniş köprüsü. Elbette iki kıtayı birleştiren İstanbul’a da dünya rekoru kıran projeler yakışıyor” dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapımına başladığında bazı kesimler tarafından ağaç kesildiği yönünde eleştiriler aldığını ancak kesilen ağaç miktarının çok üzerinde ağacın şu ana kadar dikildiğini ve dikilmeye devam edildiğini belirten Bakan Arslan, “Bu köprünün ve bağlantı yollarının çok önemli bir özelliği var. Kamuoyunda çok tartışıldı ’ağaç kesiliyor, çevreye duyarlı değil’ denildi. Bu ve bunun gibi bütün projelerde birinci önceliğimiz elbette ki insanımıza hizmet eden projeler yapmak. İnsanımıza hizmet edecek projeleri yaparken çevre anlamında insanımızın geleceğini korumak adına çevre hassasiyeti göstermek aynı zamanda bizi gelecekte daha iyi noktalara taşıyacak projeleri gerçekleştirmek. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile birlikte, Orman Genel Müdürlüğümüzle birlikte yaptığımız çalışmada bu güzergahta 381 bin adet adet ağaç kesilmek veya nakledilmek zorunda kalınmış. Orman Bakanlığımızla yaptığımız protokole göre beş misli ağaç dikmemiz gerekiyor. Yani yaklaşık 1 milyon 900 bin ağaç dikmemiz gerekiyor. Biz bugüne kadar yüklenici firmamızla beraber 2 milyonun üzerinde ağaç diktik. Ancak bununla da yetinmiyoruz bu kadar güzel devasa bir projeyi yapıyorsanız, bunun yanında çok güzel bağlantı yollarını yapıp peyzajlarını yapıyorsanız, peyzaj alanı dışındaki yerleri de güzelleştirmek bizim çevreye karşı olan duyarlılığımız ve hassasiyetimiz anlamında çok önemsediğimiz bir şey. Bu kapsamda da yaklaşık ilave 1 buçuk milyon daha ağaç dikeceğiz” diye konuştu.

"26 AĞUSTOS’TA KÖPRÜ TRAFİĞE AÇILMIŞ OLACAK"

26 Ağustos tarihinde köprünün trafiğe açılacağını belirten Bakan Arslan, “Bugün gerek köprüyü gerek bağlantı yollarını inceledik. Arkadaşlarla birlikte varsa gidermemiz gereken eksiklikler onları tespit ettik. Yaklaşık iki buçuk ay sonra bu köprü açılacak bağlantı yollarıyla beraber 26 Ağustos’ta insanımıza hizmet edecek. 26 Ağustos’ta hizmete girmesi adına şu ana kadar en ufak bir eksiklik kalmamış. Her şey yolunda gidiyor asfalt çalışmaları nihai çalışmalardır. Onlar da çok büyük bir oranda bitmiş durumda. Herhangi bir sıkıntı yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü ziyaretlerinde işçi arkadaşlarımıza verdiği bir müjde vardı bu anlamda yüklenicimizden aldığı bir söz vardı. İşçi arkadaşlarımızın her birine ayrı ayrı bugün çalışmasa da ikramiyeleri verilecekti. 3 bin 418 arkadaşımıza ikramiyeleri Ramazan ayı öncesi ödenmiş oldu” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile