Yaya Önceligi Olan Yerlerde Araç Kullananlara 37 Bin TL Ceza

Yaya Önceligi Olan Yerlerde Araç Kullananlara 37 Bin TL Ceza

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde özellikle sahil yürüyüs yollari, kaldirimlar ve trafige kapali bölgelerde yasak olmasina ragmen bisiklet ile motosiklet kullanan 17 sürücüye, "motosikleti yayalarin kullanimina ayrilmis yerlerde sürmek" ve "saygisizca araç kullanmak" maddelerinden toplam 37 bin 332 lira ceza uygulandi.

Ilçe Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirligi Jandarma ve Zabita ekipleri, özellikle aksam saatlerinde çocuk, yasli ve ailelerin park ve yesil alanlarda gönül rahatligi ile vakit geçirebilmeleri için sürekli devriye halinde oluyor. Ekipler, yaya güvenligini bozacak sekilde kurallari ihlal eden motosiklet ve bisiklet kullanicilarini affetmiyor. Ekipler, yayalarin kullaniminda olan ya da yaya önceligi olan alanlarda bisiklet ile motosiklet kullanilmamasi ve kurallara uyulmasi konusunda sürücüleri uyarip, kurallara uymayanlara ise para cezasi uyguluyor.

37 bin 332 lira ceza yazildi

Ekipler, gerçeklestirdikleri denetimlerde ise Gazipasa’da sahil yürüyüs yollari, park, yesil alanlar, kaldirimlar ile trafige kapali bölgelerde yasak olmasina ragmen bisiklet ve motosiklet kullanan 17 sürücüye; "trafik güvenligi ve düzeni ile ilgili olan yönetmelikte gösterilen diger kurallara uymamak" maddesinden 690 lira, "saygisizca araç kullanmak" maddesinden 690 lira ve "motosikleti yayalarin kullanimina ayrilmis yerlerde sürmek" maddesinden ise bin 506’sar lira toplam 37 bin 332 lira para cezasi uyguladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile