Yaya Önceligi, 'Uygulamali' Olarak Gerçeklestirildi

Yaya Önceligi, 'Uygulamali' Olarak Gerçeklestirildi

Kütahya’nin Tavsanli ilçesindeki Moymul Ortaokul önünde jandarma ve polis ekiplerince ortaklasa yaya geçidi bilgilendirmesi yapildi.

2019 yilinda hayata geçirilen düzenleme ile yaya öncelikli trafik anlayisi yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artik araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik isigi bulunmayan ancak trafik isareti veya levhalariyla belirlenmis kavsak giris ve çikislarina, yaya veya okul geçitlerine yaklasirken yavaslamak ve buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa ilk geçis hakkini onlara vermek durumunda kalmalari saglandi.

Bu kapsamda Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde Jandarma ve Polis Ekiplerinin ortaklasa gerçeklestirdikleri uygulama ile Tunçbilek Caddesi üzerinde araç sürücüleri uyarildi.

Her bir sürücü durdurularak bilgi içerikli brosürler dagitilirken ayni zamanda emniyet kemeri, seyir halinde iken cep telefon kullanilmamasi ve bunun gibi konularda sürücüler bilgilendirildi. Diger taraftan Jandarma Trafik ekiplerince de traktör kullanimi ve reflektör uyarilarinin oldugu brosürler de sürücü ve vatandaslara dagitildi.

Jandarma ve Polis ekiplerinin ortaklasa yaptiklari bilgilendirme uygulamasi çekilen hatira fotografi ile son buldu.

Düzenlenen etkinlige, Tavsanli Kaymakami Erdogan Kanyilmaz, Ilçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, Ilçe Jandarma Komutan vekili Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Bayram Çam katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile