'Yayalar Kirmizi Çizgimiz' Dediler, Farkindalik Olusturdular

'Yayalar Kirmizi Çizgimiz' Dediler, Farkindalik Olusturdular

Karayolu Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Içisleri Bakanliginca Zonguldak’ta kavsak giris ve çikislari ile yaya ve okul geçitlerine yaklasirken yavaslamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçis hakkini vermeye dikkati çekmek ve farkindalik olusturmak amaciyla "Yaya Önceligi Kirmizi Çizgimizdir" uygulamasi yapildi.

Programa, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardimcisi Yildirim Uçar, Il Emniyet Müdürü Fahri Aktas, Il Jandarma Komutani Kd.Alb. Cezmi Yalinkiliç, Zonguldak Belediye Baskan Yardimcisi Erol Yilmaz, Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan, Ticaret Il Müdürü Ismail Maden ve ögrenciler katildi.

Vali Tutulmaz yaya geçitinden geçmeden önce ögrencilere kirmizi düdük dagitarak bilgilendirme yapti. Vali Tutulmaz yönetiminde protokol üyeleri ve ögrenciler ile birlikte yaya geçidinden geçerek farkindalik olusturdu. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Bugün trafik güvenligi haftasi dolayisiyla bir araya geldik. Ögrencilerimizle beraber gerek jandarma trafik gerek emniyet trafik görevlileri ile beraber toplumda trafik güvenligine dikkat çekmek adina farkindalik adina bir aradayiz. Son yillarda trafik güvenlik eylem plani gerek trafik güvenligi strateji belgesi ile trafik güvenligine her yönüyle dikkat çekmemiz, toplumda degisik kesimlerde farkindalik olusturmamiz, gerek soförler açisindan gerekse yayalar açisindan trafik güvenligine biraz daha dikkat çekmek adina degisik etkinlikler yapiyoruz. Bu yilda yine trafik güvenliginin vatandaslarimizin farkindaligini olusturmak adina bugün bit araya geldik. Gerek trafik bizim kirmizi çizgimiz, gerek kirmizi düdük, gerek yayinlarin dikkatli olmasini önceleyen mottolarla degisik zamanlarda degisik etkinlikler yapiyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile