Yaylalarda Hububat Hasadi Basladi

Yaylalarda Hububat Hasadi Basladi

Antalya’nin Gazipasa ilçesinin yaylalarinda hububat hasadinin basladigini söyleyen Ziraat Odasi Baskani Yusuf Çelik, su sikintisindan dolayi verimde geçen yila oranla yari yariya düsüs oldugunu kaydetti.

Ülkemizin önemli sebze ve meyve üretim merkezlerinden olan Gazipasa’da üreticiler yaylalarda hububat hasadina hazirlaniyor. Özellikle Topsekisi, Maha, Berem ve Çayiryakasi yaylalarinda domates, salatalik, fasulye, kabak, lahana, marul ve maydanoz üreten çiftçiler, simdilerde nohut, arpa ve bugday gibi ürünlerin hasadina basladi.



“Geçen yila oranla yari yariya düsüs var”

Gazipasa Ziraat Odasi Baskani Yusuf Çelik, ilçenin bugday basta olmak üzere nohut, arpa gibi hububat üretiminin büyük bir bölümünün yaz aylarinda yaylada yapilan üretimle karsilandigini ve Gazipasa’nin birçok yaylasinda mayis ayinda ekim yapan üreticilerin ektikleri ürüne göre temmuz, agustos ve eylül aylarinda hasat yaptigini, bugday hasadinin en fazla Çayiryakasi Yaylasi’ndan yapildigi, nohut hasadinin bazi bölgelerde basladigini ve eylül ayinda da devam edecegini belirtti.

Çiftçilerin ’su kesilecek’ diye sürekli bir kusku içinde oldugunu belirten Ziraat Odasi Baskani Yusuf Çelik, su sikintisindan dolayi verimde geçen yila oranla yari yariya bir düsüs oldugunu dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile