Yaylanin Sultanlari, 2024 Hareketlilik Yili'nda Yine Sahaya Çikti

Yaylanin Sultanlari, 2024 Hareketlilik Yili'nda Yine Sahaya Çikti

Türkiye’de, ‘Yaylanin Sultanlari’ olarak ünlenen ve yayinladiklari video milyonlarca kez izlenen yayla kizlari, 2024 Hareketlilik Yili için tekrar sahaya çikarak herkesi spora davet etti.

Gümüshane’nin Torul ilçesine bagli Kirazlik köyünün denizden 2 bin 300 metre yükseklikte yer alan Kirazlik Yaylasi’nda yasayan ve Kadin Milli Voleybol Takimi’na verilen ’Filenin Sultanlari’ isminden esinlenerek ’Yaylanin Sultanlari’ adini alarak ünlenen yayla kizlari, tekrar sahaya çikti.

2021 yilinda yaylalarinda voleybol oynarken kaydedip paylastiklari videonun milyonlarca kez izlenmesiyle ünlenen ve özellikle kiz çocuklarini spora tesvik eden ‘Yaylanin Sultanlari’, Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak tarafindan ilan edilen ‘2024 Hareket Yili’na dikkat çekmek için Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan organize edilen etkinlikte bir araya geldi.

Yer yer sisin hakim oldugu, yer yer de günesin kavurdugu yayla üzerinde hayvan sesleri ve temiz hava esliginde voleybol oynayan yayla kizlari, 2024 Hareketlilik Yili’nda herkesi spor yapmaya davet etti.

Sevim Turan: “Yagmurda, çamurda, karda herkesi spora davet ediyoruz”

Izlenme rekorlari kiran videolariyla ünlendiklerini söyleyen Sevim Turan, “2021 yilinda izlenme rekorlari kiran bir voleybol videosu çekmistik. Toplamda 60 milyona yakin bir izlenme yakalamistik. 2024 Hareketlilik Yili’nda yine yaylamizdayiz. Ayni ekiple yagmurda çamurda, karda kista yine voleybolumuzu oynuyoruz. Herkesi 2024 Hareketlilik Yili’nda spor yapmaya davet ediyorum” dedi.



Osman Yilmazer: “Spora tesvik noktasinda önemli bir farkindalik olusturdular”

‘Yaylanin Sultanlari’ videosunun 60 milyon izlenerek spora farkindalik noktasinda çok önemli bir is basardigini ifade eden Herkes Için Spor Federasyonu Il Temsilcisi Osman Yilmazer, “Gençlik ve Spor Bakanimiz Osman Askin Bak, 2024 yilini ’Hareketlilik Yili’ ilan etti. Kirazlik Yaylasi’nda bir grup genç, 2021 yilinda bir video paylasmisti sosyal medyada. 60 milyona yakin bir izlenme almisti. Çok güzel bir farkindalik olusturdular. 2 bin 300 metre rakimli bir yayla burasi. 2024 Hareketlilik Yili’nda herkesi spora davet ediyoruz” diye konustu.

Serpil Turan da herkesi spora davet ederek, duygularini su sözlerle aktardi:

“Biz bu yaylada zaten sürekli kendi yaptigimiz sahada voleybol oynuyorduk. 2021 yilinda bir video çektik ve paylastik milyonlarca izlendi böyle bir sey beklemiyorduk. Hareketlilik Yili dolayisiyla yine yaylamizdayiz, herkesi spora davet ediyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile