Yaz Etkinliğinde 'Medya Okur Yazarlığı Dersi' Veriyorlar

İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi'nin yaz etkinlikleri kapsamında, gençlerin medyayı daha bilinçli ve sağlıklı takip ederek zararlarından en az şekilde etkilenmeleri için Medya Okur Yazarlığı Dersi veriliyor.

Kritik Analitik Düşünce (KAD) Eğitmeni Elif Demir, tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde "Eleştirel Düşünce, Manipülasyon, Safsata, Düşünce Hataları, Subliminal Mesajlar, Medyada Haber Takibi ve Okuması, Sanal Ortamda Oyun Bağımlılığı" gibi çeşitli konu başlıklarında gençlerin medyayı daha bilinçli ve sağlıklı takip ederek zararlarından en az şekilde etkilenmeleri hedefleniyor.
Demir, yaptığı açıklamada, Medya Okur Yazarlığı derslerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da özel olarak önemsendiğini, medya çağı olarak adlandırılan günümüzde iyi bir medya okur yazarı olmanın gerektiğini belirtti.

Bu konuyla ilgili çalışmalar yaptığını bildiren Demir, şöyle konuştu:
"İki sene önce İstanbul merkezli KAD Platformu'nun düzenlediği eğitici eğitimine katılarak eğitimci belgemi aldım. Geçen dönemde de Asalet Hanımlar Derneği bünyesinde değişik yaş gruplarına Kritik Analitik Düşünce eğitimleri vermiştim. İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi yetkilileri bu konuya önem verip bizlerden destek isteyince seve seve kabul ettim. Artık bu konuyu devletimiz de önemsiyor çünkü günümüzde savaşlar medya üzerinden yapılıyor, toplumlar medya araçlarıyla manipüle edilip sürü haline getiriliyor. Biz bu derslerimizde farkındalık çalışmaları yaparak medyayı takip eden bireylerin birer analist gibi önlerine gelen haberleri süzgeçten geçirmelerini, doğrulamalarını istiyoruz. Derslerimizin bir önemli başlığı da bu yüzden eleştirel düşüncedir. Sorgulayan, her söylenen söze inanmayan, akıl ve mantık süzgecinden geçiren bireylerin manipüle edilmesi çok zordur."
Demir, yaklaşık altı haftalık periyoda yayılan derslerin, ramazan ayı sonu itibariyle biteceğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile