Yaz Kur'an Kursunda Hat Sanatini Ögreniyorlar

Yaz Kur'an Kursunda Hat Sanatini Ögreniyorlar

Van’da yaz dönemi Kur’an kursuna katilan çocuklar, cami görevlisi tarafindan Kur’an-i Kerim’in yaninda hüsn-i hat sanatini da ögreniyor.

Türkiye genelinde oldugu gibi Van’da da okullarin tatil olmasiyla beraber baslayan yaz Kur’an kurslari çocuklarin yogun ilgisiyle devam ediyor. Çocuklar dini bilgiler ve Kur’an-i Kerim derslerinin yani sira hüsn-i hat sanatini da ögreniyor. Eski Van sehrinde 1567 tarihinde yaptirilan Mimar Sinan’in eseri olan Ipekyolu Müftülügüne bagli tarihi Hüsrev Pasa Camisi’nde görevli Imam Hatip Ahmet Hüsrev Koyuncu tarafindan verilen kurslara katilan çocuklar, Kur’an-i Kerim ögrenirken, ayni zamanda geleneksel Türk Islam sanatlari derslerini ögrenmenin de sevincini yasiyor.

IHA muhabirine konusan Hüsrev Pasa Camii Imami Ahmet Hüsrev Koyuncu, bu yil çok sayida ögrencinin Kur’an-i Kerim okumayi ögrenmek için kurslarina basvurdugunu belirtti.

Kur’an’i okumanin yani sira kültür ve sanat dersleri verdiklerini ifade eden Koyuncu, “Zaman zaman hat sanatini ögretmeye gayret ediyorum. Burada ögrencilerimize kalem ve mürekkep veriyoruz. Içlerinde bu sanati isteyen olursa dönüs yapacaktir. Bu yüzden bizler de bir etkinlik olarak hat sanatini çalisiyoruz. Insallah içlerinde Kur’an’i en güzel sekilde yazanlar olacaktir. Islam sanatini ögrenecekler olursa kendi arkadaslarina da yansitacaklar. Burada bu sekilde hem Kur’an sanatini hem Kur’an derslerini hem de dini bilgilerini vermeye gayret edecegiz” dedi.

Sabahin erken saatlerinde camiye gelip Kur’an-i Kerim dersi aldiklarini ve ardindan oyunlar oynadiklarini dile getiren minik ögrenciler ise kurs hocasinin kendilerine kalem, mürekkep verdigini ve bununla hat yazisi yazdiklarini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile