Yaz Okluna 6 Ülkeden 40 Öğrenci Katıldı

Yaz Okluna 6 Ülkeden 40 Öğrenci Katıldı

Atatürk Üniversitesi'nin dört yıldan beri düzenlediği Yaz Okulu bu yılda dünyanın birçok ülkesinden kırk civarında üniversite öğrencisinin katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Mavi Salon'da düzenlenen toplantıda yabancı öğrenciler Erzurum intibalarını anlattı ve ülkelerinin tanıtımını yaptı. Öğrenciler verilen arada ülkelerinden getirdikleri çeşitli yiyecekleri konuklara ikram etti.
Mavi Salon'daki değerlendirme toplantısında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Dış İlişkiler Ofisi tarafından organize edilen Yaz Okulu nedeniyle Atatürk Üniversitesi'ne konuk olan yabancı öğrencilere teşekkür etti.
"Program temelde Türkiye'yi, Erzurum'u, Üniversitemizi, Türk Dili'ni, bölgemizin kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmayı, farklı ülkelerden öğrencilerin birbiriyle ve bizimle iletişimi sağlanarak uluslararası dostluğa ve barışa katkıyı amaçlanıyor" diyen Tüzemen, amacın gerçekleşmesini görmekten duydukları mutluluğu ifade etti.
Atatürk Üniversitesi'nin son yıllarda uluslarasılaşmak için ciddi cabalar sarf ettiğini vurgulayan Tüzemen, dört yıldan beri açılan yaz okullarına bu yıl Türkçe ağırlıklı kış okulunun da eklendiğini belirtti. Tüzemen, "Bu okullara katılımcı talebi her geçen yıl artıyor. Bunu önemsiyoruz. Sizler edindiğiniz iyi intibalarla ülkelerinize ve üniversitelerinize dönüyor ve bizden söz ediyorsunuz. Böylece daha çok genç insan Atatürk Üniversitesi'ne gelmek ve onun imkânlarından yararlanmak istiyor. Bunun için size teşekkür ediyorum," diye konuştu.
Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz da konuşmasında, Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi'nin misyonunu anlattı. "Amacımız Atatürk Üniversitesi'nin dünyada daha çok bilinen bir üniversite statüsüne kavuşturmak. Bu nedenle her fırsatı değerlendiriyoruz," diyen Yavuz, üniversitelerin uluslararasılaşmasının eğitimde bir kalite göstergesi olarak kabul edildiğine dikkat çekti.
Atatürk Üniversitesi'nin yurtdışı programlarının Bolonya Süreci ve Erasmus programları çerçevesinde gerçekleştiğini hatırlatan Yavuz, yaz ve kış okullarının da bu bağlamda açıldığını anlattı.
Dört yıl önce başlatılan yaz okuluna ilk yıl iki öğrencinin, ikinci yıl on öğrencinin, üçüncü yıl kırk öğrencinin katıldığını bildiren Yavuz, öğrencilerin yol paralarını kendilerinin ödediğini, Atatürk Üniversitesi'nin ise sadece imkânlarını kullanarak barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.
Bu yılki Yaz Okulu'na "Kültürlerarası Köprü" sözcüğünün de ilave edildiğini ifade eden Yavuz, Erzurum'a gelen öğrencilerin buradan ayrılırken kendileriyle tek tek konuştuğunu ve birer mektupla duygularını ifade etmelerini istediğini hatırlattı. Bu bağlamda, öğrencilerin, çok güzel intibalarla ayrıldıklarını, kültürlerarası köprünün bu programlarla daha anlamlı hale geldiğini gördüklerini vurguladı.
Tayvan, Malezya, Azerbaycan, Gürcistan, Ürdün ve Suudi Arabistan'dan gelen öğrencilerin iki hafta boyunca Atatürk Üniversitesi'nde Türkçenin yanı sıra ülkemiz hakkında çeşitli konularda hocaların verdiği dersleri dinlediğini ifade eden Yavuz, ayrıca, Erzurum merkez, Tortum, Oltu, Trabzon ve Kars gibi şehir ve ilçelerdeki tarihi ve turistik yörelere gezi düzenlendiğini bildirdi.
Daha sonra sahneye gelen öğrenciler hazırladıkları slâytlar ve videolar eşliğinde ülkeleri hakkında bilgi verdi.
Öğrenciler Lobi salonunda da konuklara ülkelerinden getirdikleri bazı yiyecekleri ikram etti.
Yabancı öğrenciler hafta sonunda ülkelerine geri dönecekler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile