Yaz Sicaklarinda Bebek Ve Çocuklarinizin Beslenmesine Dikkat Edin

Yaz Sicaklarinda Bebek Ve Çocuklarinizin Beslenmesine Dikkat Edin

Denizli Özel Egekent Hastanesi ve Merkezefendi Belediyesi is birliginde gerçeklestirilen söyleside, anne ve anne adaylari “Çocuklarda saglikli büyüme” konusunda bilgilendirildi. Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Yavuz Selim Güler, aileleri yaz dönemi beslenmesinde dikkat edilecek detaylari paylasti.



Özel Egekent Hastanesi ile Merkezefendi Belediyesi’nin ortaklasa hayata geçirdigi “Saglikli bir yasam için dogru bilgi” projesi, anne ve anne adaylarina çocuklar ve bebeklerde saglikli büyüme konusunda bilgilenme firsati sagladi. Proje çerçevesinde Egekent Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Yavuz Selim Güler’in katilimiyla söylesi gerçeklesti.

Merkezefendi Belediyesi Sevindik Kadin Çocuk Yasam Merkezi’nde gerçeklestirilen söyleside Egekent Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Yavuz Selim Güler, katilimcilara bebeklerde büyüme ve takibi, çocukluk çagi asilamalari ile ilgili genel bilgilendirmede bulundu. Uyku ve tuvalet egitiminin önemine vurgu yapan Uzm. Dr. Yavuz Selim Güler, bebek ve çocuklarda beslenmede dikkat edilecek noktalara da degindi.

Yaz döneminde bebek ve çocuklarda dikkat edilmesi gereken hususlar

Yaz döneminde ailelerin dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyarilarda bulunan Uzm. Dr. Yavuz Selim Güler, “Yaz döneminde özellikle 10-16 saatleri arasinda bebek ve çocuklarin uzun süre günese maruz kalmalari sakincali. Günese çikmadan önce günes koruyucu krem kullanilmali. Yalniz 6. aydan önce günes kremi kullanilmasini tavsiye etmiyoruz” seklinde konustu.

Bebeklerin ne zaman denize girebilecegi konusuna da deginen Uzm. Dr. Yavuz Selim Güler, “Ailelerin en çok merak ettigi konulardan birisi de bebeklerini ne zamandan itibaren denize sokabilecekleri konusu. 2.aydan önce bebeklerin denize sokulmasi uygun degil” ifadelerini kullandi.

Katilimcilarin sorulariyla devam eden söyleside Uzm. Dr. Yavuz Selim Güler, saglikli büyüme ve gelismenin takibi için doktor kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektigi konusunda uyarida bulundu. Keyifli söylesinin ardindan program, Egekent Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Yavuz Selim Güler’e Merkezefendi Belediyesi tarafindan çiçek verilmesi ve fotograf çekimi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile