Yaz Ve Engelsiz Spor Okullari Açildi

Yaz Ve Engelsiz Spor Okullari Açildi

Samsun’da 2024 yili Yaz Spor Okullari ve Engelsiz Spor Okullari’nin açilisi, düzenlenen törenle yapildi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde 2024 yili Yaz Spor Okullari ve Engelsiz Spor Okullari’nin açilisi, Canik Atatürk Spor Salonu’nda gerçeklistirildi. 17 ilçeden 45 spor bransindaki sporcularin açilis seremonisine katildigi törende, sporcular kendi branslarindan küçük kesitler sundu.

Açista konusan Samsun Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Dereci, “17 ilçemizde 45 ayri bransta 114 antrenörümüzle beraber kiymetli sporcularima hizmet etmek için haziriz. Bizim beklentilerimiz özellikle yaz aylarinda çocuk ve gençlerimiz kurslarimiza yaziliyor. Yazildiktan sonra çok kisa bir süre çalismalara geliyorlar. Ancak bu çalismanin devamini bir türlü getiremiyorlar. Burada çok büyük sikintilarimiz oluyor. Özellikle istikbal vaat eden basarili olan sporcularimiz var. Hocalarimiz bunu bir görüste anliyorlar. Bu basarili olan sporcularimiz yapmis oldugumuz bu çalismalara gelmedikleri için o istenen o basarili sporculari bir türlü ortaya çikaramiyoruz. Bizim il müdürlügü olarak velilerden beklentimiz, çocuklarimizi antrenman sahalarimiza eksiksiz bir sekilde aksatmadan getirmenizi arzu ediyoruz, istiyoruz” dedi.

Türkiye’deki en iyi spor sehirlerinden biri olduklarina da deginen Dereci, “Samsun, tesislesmesi açisindan, antrenörleri açisindan güçlü ve zengin bir il. Biz bunu avantaja dönüstürmek istiyoruz. Gönül isterdi ki daha fazla tesisimiz olsun, gönül isterdi ki daha çok antrenörlerimiz olsun ama mevcut sartlar altinda Türkiye standardinda en iyi iller arasindayiz. Yil içerisinde basarili sporcularimiz oldu. Bunlar siradan, tesadüf isler degildir. Bu basarinin altinda emek vardir, gayret vardir. Bu emegi, gayreti gösteren basta sporcularimiza, antrenörlerimize ve velilerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Okullarda toplam 800 sporcu, 17 ilçede 81 spor tesisi ve 12 havuzda 114 antrenörden egitim alacak. Yaz okullari, yaz boyunca faaliyet gösterecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile