Kültür Merkezi Mavi Salon’daki söyleşide Ural, Türkiye ve dünyadaki edebiyatın genel durumundan bahsettiği konuşmasında, Türkiye'de, edebiyatın ve yazarlığın öğretilemeyeceği gibi bir algı olduğunu vurguladı. Ali Ural, “Sanırım yazarlar böyle düşünülsün istiyorlar. Oysa edebiyatta usta-çırak ilişkisi vardır. Tanpınar, Yahya Kemal’in dünya edebiyatında ise Gogol, Puşkin’in yolundan gitmektedir.” dedi.
Konuşmasında Türk ve dünya şiirine de değinen Ural, her dönem şiirin bittiğine dair söylentiler çıktığını ifade ederek, “Günümüzde insanlar şiir okumuyor, doğru ama ben şiir yazılmaya devam edeceğini düşünüyorum. Şiir dinginlik ve içe dönüş ister ama günümüzde insanın içe dönüşe, kendisiyle buluşmaya vakti kalmıyor belki, ama yine de bunu başaranlar var. Geçmişte yazılmış şiirlerin değerini yeni anlıyoruz.” diye konuştu.
Ali Ural, Şeyh Galip’in Hüsn-ü Aşk’ını okumayanın şiir okumuş sayılamayacağının altını çizerek, “Necip Fazıl’ı, Yahya Kemal’i ve Mehmet Akif’i okumalıyız. Mevlana’nın eserlerini, Dante’nin İlahi Komedya’sını, Baudelaire’i, Edip Cansever’i, Nazım Hikmet’i Türk edebiyatı okurunu bekliyor.” şeklinde konuştu.
Söyleşinin ardından, Topluluk Danışmanı Metin Akyüz, şair-yazar Ali Ural’a teşekkür plaketi verdi. Ural, daha sonra kitaplarını imzaladı .
Yazar Ali Ural, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin Konuğu Oldu
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Yaratıcı Drama Topluluğu’nca edebiyat ve edebiyatın genel sorunları üzerine düzenlenen söyleşiye, şair-yazar Ali Ural konuk oldu.