Yazar Hüseyin Gülerce: Dünyanın kurtuluşu aile yapısının düzelmesine bağlı

Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, dünyanın kurtuluşunun aile kurumunun düzelmesine bağlı olduğunu söyledi.

Diyalog Avrasya Dergisi'n

Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, dünyanın kurtuluşunun aile kurumunun düzelmesine bağlı olduğunu söyledi.

Diyalog Avrasya Dergisi'nin düzenlediği Uluslararası Aile Konferansı için Antalya'da bulunan Zaman Gazetesi Hüseyin Gülerce, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerindeki işadamları dernekleri tarafından Finike Corendon Otel'de düzenlenen konferansa katıldı. Yazar Gülerce, Antalya'nın ev sahipliği yaptığı aile konferanslarına 5 kıtadan 600'ü aşkın akademisyenin katıldığını söyledi.

Aile yapısının korunması için geleneklerin korunması ve diyaloğun önemli olduğunu ifade eden Gülerce, dünyanın kurtuluşunun da aile kurumunun işletilmesine bağlı olduğunu söyledi. "Ailesini iyi idare eden, ülkeleri de iyi idare eder." diyen Gülerce, aile yapısının ancak empati yaparak kurtulabileceğini söyledi. Demokrasinin ailede başladığını kaydeden Gülerce, ergenlik çağına gelmiş çocuklara kuvvet kullanılması durumunda ailenin kaybedeceğini ifade etti. Gülerce, ailesi içerisinde demokrat olmayan bir bireyin idareci olduğunda da demokrat olmayacağını belirtti. Ailenin korunmasını sabretmeye bağlayan Gülerce, batının aileyi dünyadaki zevklerin önünde engel olarak gördüğünü söyledi. Köklü bir geçmişi olan Türk aile yapısının yeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Gülerce, bunun için de saygı ve sevgiye dayalı tüm güzelliklerin yaşatılması gerektiğini anlattı.

Programa, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Finike Müftüsü Ali Erhun, Demre Vaizi Aydın Öcal ve vatandaşlar katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile