Yazar Mustafa Armagan Açiklamasi

Yazar Mustafa Armagan Açiklamasi

Bazi ders kitaplarinda Yunanlarin dost, Osmanlilarin ise hain olarak gösterildigini savunan ve konuya iliskin sosyal medya üzerinden paylasimda bulunan Yazar Mustafa Armagan, çarpici açiklamalarda bulundu.

Geçtigimiz günlerde sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, bazi ders kitaplarinda Yunanlarin dost olarak, Osmanlinin ise hain olarak gösterildigini ileri süren Yazar Mustafa Armagan, “Bu kitaplari kim yaziyor diye sormak hakkimizdir” demisti. Yazar Mustafa Armagan, konuya iliskin yaptigi degerlendirmede, Türkiye’de bir Yunan, Ingiliz ya da Fransiz düsmanliginin olmadigini, Osmanli Imparatorlugunu parçalayanin, Anadolu’yu yagmalayanlarin, on binlerce insani sehit edenlerin bunlar olmasina ragmen, ders kitaplarinda kötülenmedigini savundu.

“Neden Yunan bebek katilidir diyemiyoruz”

Tarih kitaplarinda verilen bilgilerin yetersiz oldugunu söyleyen Yazar Mustafa Armagan, “Türkiye o dönemde Ingiliz, Fransiz ve Ruslarin ortak bir harekati sonrasi 1. Dünya Savasini kaybetti. Ülkemiz isgal altina girdi. Bu süreçle birlikte 4 yil boyunca yapmadiklari melanet kalmadi. 30 bin sivil insani sehit ettiler. 10 bin askerimiz sehit oldu. On binlerce kadin tecavüze ugradi. Peki tüm bunlar karsisinda Türkiye’de neden bir Yunan, Ingiliz ya da Fransiz düsmanligi yoktur? Imparatorlugu parçalayan, Anadolu’yu yagmalayanlar, on binlerce insanimizi sehit eden bunlar. Ders kitaplarimizda neden bunlar kötülenmez? Bu zulmün fotograflari yer almaz. Bu bize mahsus bir çarpiklik. Yunanlilar böyle yapmiyor. ’Türk boyundurugu, Türk mezalimi’ diye bölümler açiyor ve bunlari ögrencilerine anlatiyor. Biz ise kendi gerçeklerimizden utaniyoruz. Neden Yunan bebek katilidir diyemiyoruz? Kimden çekiniyoruz? Yapmadiklari bir seyi söylemiyoruz ki” diye konustu.



“1930 yilinda Venizelos Türkiye’ye geliyor, kadehler tokusturuluyor"

Sözlerine devam eden Yazar Mustafa Armagan, “Bu konularla ilgili 1923’e kadar ciltlerce kitap yazilmis ve bu tarihten sonra bu yayinlari göremiyoruz. Manisa’nin daglarinda yüzlerce kadin cinnet geçirmis halde bulundu. Yunanlilardan kaçarken bu kadinlar aklini yitirmis. Halide Edip, Yakup Kadri, Falih Rifki -Izmir’den Bursa’ya- diye bir kitap yazdilar. Bu mezalimleri bir parça anlatan hikayeleri topladilar. 1923’te basildi ve sonrasinda 1974 yilina kadar bu kitap bir daha basilamadi. Ayip degil mi? Bakiyoruz ki 1930 yilinda Venizelos Türkiye’ye geliyor. Kadehler tokusturuluyor. Ismet Inönü ile Venizelos esleri degistirerek dans ediyor. Dalga geçer gibi pozlar veriliyor. Bunlara baktigimiz zaman Yunan isgali hikaye demektir. Eger Türk isek, bu yapilan zulümleri anlatmayacaksak neleri anlatacagiz. Izmir’i, Bursa’yi, Bilecik’i yaktilar. Bunlarin hesabinin sorulmasi lazim. Insanlarin suurunda Yunan mezalimi hikayeye dönüsmüs durumdadir. Bu gerçekleri tarih kitaplarimizdan ögrenmemiz gerekirken maalesef tarih kitaplarimiz sahte bilgilerle dolu. Gerçeklerin üzeri örtülüyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile