Yazar Sadi Bayram'a Hastane Odasinda Fahri Doktora Verildi

Yazar Sadi Bayram'a Hastane Odasinda Fahri Doktora Verildi

Amasya Üniversitesi Senatosu, Yazar Sadi Bayram’a fahri doktora verdi. Tedavi gördügü hastanede binis giyip doktora belgesi alan 80 yasindaki Bayram’a sürpriz yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi, müzik esliginde canli baglantiyla sarki da okudu.

Yüzlerce makalesi ve 16 kitap yayini bulunan Sadi Bayram, 8 bine yakin kitabini Amasya Üniversitesi Kütüphanesine bagisladi. Bunun üzerine Amasya Üniversitesi Senatosu, Bayram’a fahri doktora vermeyi kararlastirdi. Düzenlenen belge Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören yazara verildi.

Dostunu yalniz birakmayan sanatçi Özgen Gürbüz eline aldigi uduyla Türk sanat müziginin sevilen eserlerini seslendirdi. Türkiye’nin ilk Türk din musikisi profesörü olan Rektör Turabi de ‘Cana rakibi handan edersin’ sarkisina canli baglantiyla eslik etti.

Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Hasan Yerkazan ve Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Baskani Prof. Dr. Serap Tasdemir’in elinden fahri doktora belgesini alan Sadi Bayram, “Ecdadimin 1235 yillarindan beri Amasya ve çevresinde yasadigi, Sultan Beyazit Medresesinde dersler verdigi memleketim sehzadeler sehrinde Amasya Üniversitesi’nden fahri doktora almak çok önemli gururdur” dedi.

Rektör Turabi ise üniversite kütüphanesine çok önemli desteklerde bulunan Bayram’a tesekkür ederek sifa dileklerini iletti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile