Yazar Samiha Ayverdi Eserleriyle Anildi

Yazar Samiha Ayverdi Eserleriyle Anildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi (GBB) ve Türk Kadinlari Kültür Dernegi is birliginde vefatinin 31’inci yilinda mütefekkir, mutasavvif, yazar Samiha Ayverdi eserleriyle anildi.

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsünde Ayverdi’yi eserleriyle anmak amaciyla panel gerçeklestirildi.

Programa, Büyüksehir Belediye Baskanvekili Feray Yilmaz, Gaziantep Kent Konseyi Baskani Dr. Samet Bayrak, GBB Gazikültür Yönetim Kurulu Baskani Muhammed Hakan Tanriöver, Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil Ibrahim Yakar ve Türk Kadinlari Kültür Dernegi temsilcileri katildi.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Feray Yilmaz, Gaziantep’te, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in 10 yildir yaptigi çalismalarda kadin konusunun çok daha fazla öne çikmaya basladigini belirterek, “Gazikültür AS, kuruldugu günden itibaren kültür, tarih ve sanat alanlarinda çok güzel islere imza atiyor. Gaziantep Büyüksehir, sanatin, kültürün her zaman yaninda olmaya devam edecek” dedi.



GBB Gazikültür Yönetim Kurulu Baskani Muhammed Hakan Tanriöver ise Samiha Ayverdi’yi anmanin büyük mutluluk oldugunu ifade ederek, “Ayverdi, çok nadide, çok özel eserlere sahip. Benim de kendisiyle tanismam ‘Istanbul Geceleri’ eserini okumakla basladi.

Gerçekten bugün burada siz güzide temsilcilerle bu toplantiyi icra etmek, bizim için büyük öneme sahip” ifadelerini kullandi.

Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil Ibrahim Yakar da mütefekkir, mutasavvif, yazar Samiha Ayverdi’yi bugün burada anmanin kendileri için gurur verici oldugunu dile getirerek, “Samiha Ayverdi, bizler için çok kiymetli. Gazikültür, özellikle kadinlarla ilgili çok önemli çalismalara imza atti. Bu programda bunlardan birisi” diye konustu.



Program, daha sonra Prof. Dr. Mustafa Fayda’nin moderatörlügünde Prof. Dr. Mehmet Demirci ve Doç. Dr. Ayhan Pala’nin katildigi “Kölelikten Efendilige” ve “Samiha Ayverdi’nin Eserlerinde Siyonist Yahudiler” konulu panelle devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile