Yazar Sinan Yagmur Açiklamasi 'Imkanlar Olarak Çok Zenginiz Fakat Su An Gönül Fakiriyiz'

Yazar Sinan Yagmur Açiklamasi 'Imkanlar Olarak Çok Zenginiz Fakat Su An Gönül Fakiriyiz'

Adana’nin Kozan ilçesinde söylesiye katilan ünlü yazar Sinan Yagmur, "Hepimiz imkanlar olarak çok zenginiz fakat su an gönül fakiriyiz. Tatli dil, güler yüze hasret bir dönemdeyiz" dedi.

Ünlü yazar Sinan Yagmur, Kozan M Tipi Açik Cezaevinde "Gönül Sohbetleri" söylesisine katilarak konferans verdi. Konferansta; gençlere sunulan imkanlar, teknolojinin hayatimizdaki varligi ile gönlü besleyen, iyilik, yardimlasma, saygi ve sevginin unutulmaya basladigini belirten Yazar Yagmur, insanligin gelecegi, iyiliklerin artmasi için herkesin gönlünü güzellikler ve maneviyat ile beslemesi gerektigini kaydetti.



"Imkanlar olarak çok zenginiz fakat su an gönül fakiriyiz"

IHA muhabirine açiklamada bulunan Yagmur, "Cezaevlerimizde gönülleri güzellestirmek amaciyla kitap kampanyasini tebrik ediyoruz bir edebiyatçi, bir egitimci olarak. Akabinde Kozan Cezaevinde burada bir gönül yolculuguna geldik; bir muhabbet, gönüllere dokunmaya çalistik. Mevlana’mizin asirlar öncesinden günümüze kadar yasattigi o degerleri gönül diliyle anlatmaya çalistik. Hepimiz imkanlar olarak çok zenginiz fakat su an gönül fakiriyiz. Simdi hayat madde ile mana, denge ve ahenk içerisinde olursa güzel. Yani bir taraf tamamen yukarida, tamamen asagida olursa da kötü. Dengeleri korumak önemli. Hayat bir uyum yolculugu. Bu uyumda da en önemli sey manevi degerlerimizle gönül zengini olabilmek. Iyiligin güzelligin daha çok yayilmasini saglamak. Kaynak olarak, konfor olarak, teknoloji olarak çok zenginlestik ve insanlik olarak çok zengin bir dönemdeyiz ama insanlarin daha çok yalnizlastigi, kendini tükenmis, kullanilmis hissettigi ve içsel olarak kendini bir zindanda, cezaevinde hissettigi bir dönem içerisindeyiz" ifadelerini kullandi.

Güler yüze hasret bir dönem içerisinde olundugunu belirten Yagmur, "Bazi seylerin kiymeti ne kadar çok aranirsa, o kadar çok ortaya çikar. Insanlik belli bir döneme gelecek. Maneviyati, morali, gönlü, hürmeti, sevgiyi hayatin olmazsa olmaz parçasi olarak görecek. Ama bunu da görebilmeniz için bazi seylerden yoksun olmasi lazimdi. Bu dönemin sanssizligi, bu yoksul döneme denk geldi. Bundan sonraki insanlardan ve gelecege karsi yapilanlardan umutluyuz. Umutlu olmak zorundayiz. Çünkü her hayal, her umut, her can birligi kutsaldir" diye konustu.

Konferansa; Kozan Cumhuriyet Bassavcisi Yunus Firat, Kozan Ceza Infaz Kurumu Müdürü Ebru Perçem Büyükatak, hakimler, savcilar, ilçe protokol üyeleri, ceza infaz kurumu personeli ve davetliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile