Yazarlar İzmir İçin Okudu

Yazarlar İzmir İçin Okudu

Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Yazarlar İzmir için Okuyor” etkinliğine konuk olan yazar Füruzan, Türkiye’nin geçmişten bugüne yaşadığı siyasi ve toplumsal olaylara dikkat çekti.


Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Yazarlar İzmir için Okuyor” etkinliğinin son konuğu Türk öykücülüğünün duayen isimlerinden Füruzan oldu. Füruzan, Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa, 1975 Türk Dil Kurumu ödüllü “Kırk Yedi’liler” adlı ilk romanıyla katıldı.

Okuyucuların büyük ilgi gösterdiği etkinlik sunumunu yazar Gülşah Elikbank üstlenirken, şair Namık Kuyumcu da Füruzan’ın okuyucu için seçtiği bölümleri okudu. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Füruzan’ı İzmirli okurlarla buluşturmaktan mutluk duyduklarını ifade ederek, Füruzan’ın, yıllardır yazdıklarıyla birçok kuşağı derinden etkilemiş olan bir yazar olduğunun altını çizdi.

"TÜRKAN SAYLAN'I ANDI
Kitabından bölümleri okuyucusuyla paylaşan Füruzan, toplumun yıllar önce yaşananları yeniden yaşadığına dikkat çekti. Füruzan, bir dönemin gençlerinin Türkiye’nin durumunu, tarihin nasıl işlediğini anlayabilmek için çok okuduklarını vurguladı. Roman kahramanlarından Emine ve Kiraz’ı öne çıkaran Füruzan Türkiye’de kız çocuklarına büyük önem veren Türkan Saylan’ı da andı. Füruzan, etkinliğin Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşmesinin kendisi için büyük anlam taşıdığını ifade ederek şunları söyledi: “Bugün Türkan Saylan’a da bir saygı duruşu yapmak istedim. Çünkü O, Kiraz gibi kızların, o itilmiş, küçücük yaşta ne yaptığını bilemeyen 10-12 yaşlarındaki küçük kızların yarım kalmış hayatlarını toparlamak isteyen biriydi. Hekimlikte hastalar doktorlara giderler ama Türkan Hanım hastalara gitmiş bir kadın. Bu beni her zaman çok etkiledi. Toplumda yeniden eskisi gibi olayların yaşandığı şu günlerde umudun hep olduğunu gösteren pırıltılı bir insan portresini de yeniden hatırlatmak istedim.”
47'LİLERİN ÇOCUKLARI
Füruzan’ın kitaplarıyla etkinliğe gelen okuyucular da hayranı oldukları yazarla tanışma ve sohbet etme fırsatı yakaladı. Bir okuyucu, kızının adını kitaptaki bir karakterden esinlenerek vermiş olmasını şöyle aktardı: “Liseyi bitirdiğimiz yıllardı, okuma grubumuz vardı ve aynı kitapları sırayla okuyorduk. Ben Kırk Yedi’lileri okuduğumda kendime bir söz vermiştim; bir kızım olursa adını ceren koyacaktım. Ceren yanımda şu anda. O okuma grubu arkadaşlarımdan da beşinin kızının adı ceren. Onlar 47’lilerin çocukları oldu.”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile