Yazarlar, Kar-kış Demeden Salonu Dolduran Okuyucularıyla Buluştu

Yazarlar, Kar-kış Demeden Salonu Dolduran Okuyucularıyla Buluştu

Kaynak Kültür Yayın Grubu, Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER) ve Erzurum Kültür Sanat ve Diyalogu Geliştirme Derneği (ERKÜSAD) işbirliğiyle Erzurum’da düzenlenen 'Kaynak Kültür Günleri' programı başladı.

Yazar Ali Demirel 'in 'İffet Ya Hu' isimli kitabı hakkında yaptığı söyleşiyle başlayan programa Erzurum ve çevre illerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi 'ndeki Kaynak Kültür Günleri 'ne vatandaşların ilgisi hayli büyük oldu. Konferans salonunu tamamen dolduran vatandaşlar, yazar Ali Demirel'in 'İffet' konusunda anlattıklarını ilgiyle dinledi. Ali Demirel, söyleşinin ardından Kültür Merkezi Fuaye alanında okuyucuları için kitaplarını imzaladı, onlarla sohbet etti. Kitap imzalatmak isteyen Erzurumlular ve çevre illerden gelen vatandaşlar uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

Demirel, gördükleri ilgi karşısında oldukça memnun olduklarını ifade etti. Yılarca insanların kitaplara karşı ilgisiz olduğu şikâyetinin dillendirildiğini anlatan Demirel, “Aslında bu durumun böyle olmadığını görüyoruz. Eğer insanlara kendi değerleriyle örtüşen eserler sunarsak, kitaplara olan ilgileri hep artacak. Erzurum 'daki 'Kaynak Kültür Günleri 'ne insanların bu kadar ilgi göstermesinin altında yatan sebep de bu olsa gerek.” dedi.

Öğleden önce bayanların katılımına açık olan programın ikinci kısmında ise Yazar Osman Kaplan, 'Değerler eğitimi ve değerlerimizi kazandırmada aileye düşen görevler' konusunda bir söyleşi yaptı. Kaplan, çocuk eğitimi konusunda bilgiler verdi. Kaplan çocuğun gelişiminde aile, okul ve arkadaş çevresinin etkilerini anlattı. Ali Demirel programın öğleden sonraki bölümünde ise erkeklere 'İffet Ya Hu' isimli kitabını anlattı. İlahiyatçı Yazar Hamdi İşcan'ın erkeklere yapacağı “Pırlanta Okumaları” ile ilgili sohbetinden sonra Yazar Mehmet Ali Şengül'de 'Gönüller Hareketi' konulu bir sunum gerçekleştirecek.

Kaynak Yayın Grubu'ndan Halil Aydın, bu programla birlikte insanların kitaplarla daha sıkı ilişki içerisine girmelerini amaçladıklarını aktardı. Aydın, Kaynak Kültür Günleri 'ni Türkiye 'nin farklı illerinde de organize edeceklerini bildirdi.

Erzurum Kaynak Kültür Günleri 'nin yarınki program ise şöyle: 'İlahiyatçı-Yazar Reşit Haylamaz, bayanlara, 09.00 'da, erkeklere de 14.00 'te Hz. Muhammed Mustafa (sav)'yı anlatacak. Yazar Mehmet Ali Şengül ise bayanlara 11.30 'da 'Gönüllüler Hareketi' konulu sohbeti gerçekleştirecek. Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun ise saat 16.00 'da erkeklerin katılımına açık olan bir sohbette konuşurken, Harun Tokak ise 19.00 'da 'Kınalı Küheylanlar' isimli kitabıyla ilgili bir söyleşiye katılacak. '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile