Yazdiklari Mektuplarla Jandarmayi Duygulandirdilar

Yazdiklari Mektuplarla Jandarmayi Duygulandirdilar

Manisa’nin Sarigöl ilçesindeki Mimar Sinan Ilkokulu 1. sinif ögrencilerinin okuma yazmayi ögrendikten sonra Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde sehit olan askerlerin anisina 37 farkli il ve ilçedeki jandarma komutanliklarina yazdiklari duygu dolu moral mektuplarina jandarmadan cevap mektuplari gelmeye basladi.

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde bu yil Milli Egitim Bakanligi tarafindan ilk kez hayata geçirilen ’Dönem Sonu Faaliyet Haftasi’ etkinlikleri kapsaminda Mimar Sinan Ilkokulu 1. sinif ögrencilerinin 12 Ocak 2024’te Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde sehit olan askerlerin anisina yazdiklari moral mektuplarina jandarmadan cevabi mektuplar gelmeye basladi.

Sarigöl Ilçe Jandarma Komutanliginda görevli personel tarafindan getirilen mektuplar ögrencilere dagitilirken, çocuklar çesitli hediyelerle sevindirildi.

Kendileri yazip kendileri gönderdi

Yapilan etkinlik hakkinda bilgi veren Sarigöl Ilçe Milli Egitim Müdürü Cezmi Yildirak, "Milli Egitim Bakanligimiz tarafindan bu yil ilk kez yariyil tatilinden önceki son haftada ögrencilerin keyifli ve ögretici bir hafta geçirmesi, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katilmalarinin tesvik edilmesi için ’Dönem Sonu Faaliyet Haftasi’ düzenlendi.

Bu kapsamda ilçemiz Mimar Sinan Ilkokulu 1. sinif ögrencileri, sinif ögretmenleri ile birlikte okumaya yazmaya geçtikleri bu dönemde 12 Ocak 2024’te Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde sehit olan askerlerimizin anisina moral mektubu yazdilar. Yazdiklari bu mektuplari basta Sarigöl, Manisa, Izmir, Ankara olmak üzere; Dogu ve Güneydogudaki toplam 37 farkli il-ilçe jandarma komutanliklarina posta yoluyla kendileri gönderdi." dedi.

Mektuplarin ulastigi komutanliklarin da ögrencilere cevap mektubu ve hediyeler göndermeye basladiklarini ifade eden Yildirak, "Hakkari, Agri ve Van il jandarma komutanliklari Mimar Sinan Ilkokulundaki ögrencilerimize cevap mektubu gönderdiler. Sarigöl Ilçe Jandarma Komutanligi mektup yazan sinifi ziyaret ederek Ankara ve Elazig Il Jandarma Komutanliklarinin hediyelerini ögrencilere verdi. Böylesine anlamli bir çalismaya gerçeklestiren ögretmen ve ögrencilerimizi tebrik ederim." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile