Yazicioglu Davasinda Ilginç Detay

Yazicioglu Davasinda Ilginç Detay

BBP Genel Baskani Muhsin Yazicioglu ve arkadaslarinin helikopterin düsmesi sonucu vefat ettigi olayla ilgili E.K. isimli gazeteciye açilan “delil karartma ve yalan beyan” davasinda ilginç bir detay ortaya çikti. HTS kayitlarina göre E.K.’nin ikinci gün ve üçüncü gün Ismail Günes ile telefonla görüstügü ileri sürüldü.

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) merhum Genel Baskani Muhsin Yazicioglu, yol arkadaslari ve Ihlas Haber Ajansi Muhabiri Ismail Günes’in Kahramanmaras’ta bindikleri helikopterin düsmesi sonucu hayatini kaybettigi olayin aydinlatilmasi için açilan davalar sürüyor. 2019 yilinda BTK tarafindan açiklanan HTS kayitlarinda, helikopterin düstügü tarihte Sivas’ta gazetecilik yapan E.K’nin cep telefonu ile helikopterin düstügü gün IHA muhabiri Ismail Günes’e ait telefonla 16 kez 14,5 dakikalik görüsme yaptigi ileri sürülmüstü. HTS kayitlarinin ortaya çikmasinin ardindan Yazicioglu ailesinin E.K. hakkinda Sivas 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “delilleri karartma ve yalan beyanda bulunma” suçlamasi ile açilan davaya devam edildi. Savci mütalaasinin istendigi bir önceki durusmada, sanik E.K.’nin “samimi ifadelerinden dolayi” suçsuz oldugu ön görülerek beraati talep edilmisti.

Bugün görülen durusmaya taraf avukatlari, BBP Il Baskani Ahmet Polat ve merhum Genel Baskan Muhsin Yazicioglu’nun agabeyi Yusuf Yazicioglu katildi.

Sanik E.K. ise durusmaya katilmadi. Durusmada HTS kayitlarina göre E.K’nin 26 Mart 2009 tarihinde saat 09.08 ve 09.37 saatleri ile 27 Mart 2009 günü saat 17.52’da Ismail Günes ile görüstügü ileri sürüldü. Ilgili GSM firmalarindan detaylari rapor istenmesine karar veren mahkeme, davayi 14 Eylül tarihine erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile