Yazıl Kanyon'da Arama Kurtarma Tatbikatı

Toplam 6 ilin Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Isparta'nın Sütçüler ilçesindeki Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilen Medikal Kurtarma Bölge Eğitim Tatbikatı'nda biraraya geldi.

Isparta Sağlık Müdürlüğü ve Afyonkarahisar UMKE Bölge Koordinatörlüğü'nde 150 sağlık personelinin katıldığı tatbikatta Afyonkarahisar, Burdur, Eskişehir, Konya, Kütahya, Isparta illerinde bulunan Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri ile Afyonkarahisar Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri yer aldı.
Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilen eğitim tatbikatında fizik kondisyon amaçlı 13 kilometre yürüyüş yapılırken, arı ve böcek sokması, kırık vakalarına yaklaşım, suda boğulma, travmaya bağlı yaralanmalar, uzuv kopmaları, kriz yönetimi, hastaların tıbbi uç noktaya naklinin sağlanması, medikal ekiplerce kurulan ip istasyonu ile yaralıya tıbbi müdahale edilmesi ve hastanın transportu, kanyon içerisine düşen yaralının çıkarılması gibi konular uygulamalı olarak ele alındı.
Isparta İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ulusal Medikal Kurtarma ekibinin 32 sağlık personelinden oluşturulduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, "Herhangi bir afet ve olağanüstü durumlarda profesyonel anlamda sağlık hizmeti sunmak üzere yetiştirilmiştir. UMKE personeli 24 saat boyunca herhangi bir afet veya krize karşı hazırlıklı olup, tamamı gönüllü personelden oluşmaktadır. Gelen talimat üzerine derhal afet bölgesine hareket ederek medikal kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler, uzun süre bu bölgelerde herhangi bir destek almadan çalışabilecek kapasitede olup; görevlerini başarıyla tamamlamışlardır" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile