Yazisögüt Köyünde Dogal Gaz Problemi Çözüldü

Yazisögüt Köyünde Dogal Gaz Problemi Çözüldü

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Yazisögüt köyünde imar problemi dolayisiyla dogal gaz alamayan yaklasik 10 konutun problemini çözerek, o evleri de dogal gazla bulusturdu. Baskan Basdegirmen, “Türkiye’de ilk kez köylere dogal gaz veren sehir olarak biz öne çikiyoruz” dedi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Yazisögüt köyü sakinlerinden Yunus Özler’in evine davet üzerine misafir oldu. Ziyarette belediye baskan yardimcilari ve Torosgaz Il Müdürü Mehmet Sanli da yer aldi.

Gazeteci Yunus Özler ve Yukari Mahalle’de ikamet eden vatandaslar, evlerine dogal gaz baglanmasindan dolayi duyduklari memnuniyetlerini dile getirdiler. Yunus Özler, geçen yil köylerine dogal gaz geldigini ancak evlerinin bulundugu bölgede yasanan imar problemi dolayisiyla dogal gaz alamadiklarini söyledi.

Özler, “Dogal gaz problemi çözüldü. 15-20 gün önce evlerimize dogal gaz kutulari monte edildi” dedi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, dogal gazin gelmesinden dolayi özellikle kadinlarin çok memnun oldugunu ifade ederek, “Kadinlarimizin memnuniyetinden biz de çok memnunuz. Dogal gazin en çok faydasini gören kadinlarimiz. Sobayi genelde onlar yakiyor. Mutfak soguk, oda sicak. Her yere soba kurulamiyor. Dogal gazla her oda isiniyor. Sabah kova doldurup, bosaltmak zor isler. Ayrica soba zehirlenmelerinden korkumuz oluyordu. Çevre ve hava kirliligi meydana geliyordu. Su anda Türkiye’de en temiz havalardan bir tanesi bizim sehrimizde. Bu da bizim yasam kalitemizi yükseltiyor. Dogal gazin çok faydalari var. O da bizim belediye baskani olarak yaptigimiz çalismalarin neticesi olmasi bizleri de memnun ediyor. Sayin Cumhurbaskanimiz bu konuda çok hassas, bizleri destekliyor. Türkiye’de ilk kez köylere dogal gaz veren sehir olarak biz öne çikiyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Sayin Cumhurbaskanimizin bu konudaki destekleriyle biz de devletimizin imkanini devletimizin insanina harciyoruz. Yasam kalitesini artirmak için vazifemiz olan bu güzelligi yapiyoruz. Insallah sevdiklerimizle, birlik ve beraberlik içerisinde uzun yillar bu güzelligi yasayalim. Güle güle kullanin” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile