YDÜ'den Mühendislik Alaninda Küresel Basari

YDÜ'den Mühendislik Alaninda Küresel Basari

ABD’li US News&World Report’un yayimladigi “En Iyi Global Üniversiteler 2022-2023” alan siralamasinda Yakin Dogu Üniversitesi, mühendislik alaninda KKTC’nin en iyi üniversitesi ve Türkiye’deki en iyi vakif üniversitesi olarak yer aldi.

Egitimden sagliga, otomotivden turizme kadar pek çok alanda yayimladigi “en iyiler” siralamalariyla bilinen ABD merkezli US News&World Report’un dünyadaki en iyi üniversiteleri belirledigi “En Iyi Global Üniversiteler 2022-2023” alan siralamalari açiklandi. “Mühendislik” ve “fizik” alanlarinda dünya siralamasina giren Yakin Dogu Üniversitesi, US News’in yayimladigi listede “mühendislik” alaninda KKTC’nin en iyi üniversitesi olarak gösterilirken, Türkiye’nin de mühendislik egitiminde en iyi vakif üniversitesi olarak yer aldi.

Yakin Dogu Üniversitesi, mühendislikte vakif üniversiteleri arasinda Türkiye’de bir numara

ABD merkezli US News & World Report’un Web of Science’taki son bes yillik verileri baz alarak dünyadaki en iyi üniversiteleri belirledigi “En Iyi Global Üniversiteler 2022-2023” alan siralamalarinda, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti üniversitelerine de Türkiye siralamasinda yer verildi.

“Mühendislik” alaninda dünya genelinde bin 118 üniversitenin siralandigi listede Yakin Dogu Üniversitesi dünya genelinde 436’inci sirada gösterildi. Devlet üniversiteleri de dahil edildiginde “mühendislik” alaninda KKTC’nin en iyi üniversitesi ve Türkiye’nin en iyi dördüncü üniversitesi olarak yer alan Yakin Dogu Üniversitesi, vakif üniversiteleri arasinda ise Türkiye genelinde ilk sirada yer aldi.

“GÜNSEL, mühendislik alanindaki gücümüzü gösteren en büyük gurur kaynagimizdir”

Yakin Dogu Üniversitesi’nin dünyanin farkli ülkelerinden Times Higher Education, AD Scientific Index, Shanghai Ranking gibi yüksekögretim derecelendirme kuruluslarinin yayimladigi global üniversiteler siralamalarinda pek çok alanda üst siralarda yer alarak kendisini ispatladigini belirten Yakin Dogu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, “ABD merkezli US News & World Report’un En Iyi Global Üniversiteler 2022-2023 alan siralamalarinda mühendislik alaninda dünya genelinde 436’ci olurken, Türkiye’nin en iyi vakif üniversitesi olarak gösterilmemiz Yakin Dogu Üniversitesi’nin dünya bilimindeki saygin yerini bir kez daha tescilledi” ifadesini kullandi.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin yerli ve milli otomobili GÜNSEL’in temellerinin de Yakin Dogu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Inovasyon ve Bilisim Teknolojileri Arastirma Merkezi’nde atildigini hatirlatan Prof. Dr. Günsel, “Seri üretim hazirliklarina devam ettigimiz GÜNSEL’imizin ilk modeli B9’un tam fonksiyonlu 13 prototipi, binlerce vatandasimiz tarafindan test edildi ve tam not aldi. Bu basari, global üniversite siralamalarina da yansiyan mühendislik alanindaki gücümüzü gösteren en büyük gurur kaynagimizdir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile