Ydü Kurucu Rektörü Günsel‘e Aliyev‘den En Yüksek Devlet Nişanı

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, 3. Dünya Azerbaycanlıları Kurultayı‘nda Azerbaycan‘ın en yüksek Devlet Nişanı‘na layık görüldü.

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Azerbaycan gerçeklerinin dünya ülkelerine aktarılması ve KKTC Azerbaycan diasporasına desteklerinden dolayı Dr. Günsel‘e Azerbaycan‘ın yabancı uyruklu vatandaşlarına verilen en yüksek ödülü olan Devlet Nişanı‘nı taktı. Kurultayda konuşan Dr. Suat Günsel, "Kıbrıs Türkü Azerbaycan‘ı çok ayrıcalıklı şekilde sevmektedir. Bunun başlıca nedeni Azerbaycan Diaspora Bakanlığı‘nın ve Kıbrıs Azerbaycan Kültür Merkezi‘nin Azerbaycan konusundaki faaliyetleridir" dedi.

Günsel, "Azerbaycan‘ı ben zamana benzetmekteyim. Nasıl zaman oku sadece ileriye giderse Azerbaycan da öyledir. Azerbaycan, millet şuuruyla nice engelleri aşarak bugünkü üstün konuma gelmiştir. Kültürel, sosyal ve siyasal yapısıyla Azerbaycan, bu müstesna kurultay ile de istikbale doğru, yine uluslararası çapta büyük bir hamle gerçekleştirmektedir. Dünyanın yeni çehresinde Azerbaycan‘ın öz varlığı ile, diasporası ile büyük inşalara doğru gitmesiyle iftihar etmekteyiz" diye konuştu.

Günsel ayrıca, "Belirtmek isterim ki aramızdaki bütünlük esastır. Bu bütünlük hem tarihin bize öğrettiği bir ilkedir hem de çağdaş dünyanın kaçınılmaz kıldığı bir husustur" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile