YDÜ Öğrencileri Çevre Sorunları İçin Seferber Oldu

YDÜ Öğrencileri Çevre Sorunları İçin Seferber Oldu

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik dersi öğrencilerinin çevre korumaya yönelik sosyal sorumluluk projesi, S.O.S. Çocuk Köyüne katkı sağladı.

Eczacılık Fakültesi’nde insanlar için faydalı, tıbbi ve endemik bitkiler ile zehirli bitkilerin tanıtıldığı Farmasötik Botanik dersinde öğrenciler, önemli bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler.

Sosyal Sorumluluk Projesi Kapmasında, öğrenciler plastik şişeler toplayarak Greenwise geri dönüşüm firmasına teslim etti. Toplanan şişeler karşılığında SOS Çocuk Köyü Derneği’ne Greenwise tarafından öğrenciler adına bağış yapılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, öğrencilerinin bilgi ve birikimlerini kullanacakları bir toplumsal hizmet projesinde yer almalarını sağlayarak sosyal sorumluluk bilincini ve duygusunu geliştirmek amacıyla yapılan projenin ders kapsamında hayat bulduğu belirtildi.

Her ders pet şişe getirdiler; 5 bin şişe toplandı

Her öğrenci derse gelirken en az 5 adet boş plastik şu şişesi getirerek ÇKP(Çevre Koruma Puanı) topladı.Proje sonunda 10 derste toplanan 5 bin şişe, geri dönüşüm sağlamak üzere dönem sonunda Greenwise Geri Dönüşüm Kuruluşu’na teslim edildi. Greenwise yetkilileri de projeyi ve öğrencileri kutlayarak takdir etti.

Proje kapsamında ayrıca üniversite kampüsünde doğal olarak yetişen otsu bitkiler ile kampüsün çevre düzenlemesinde kullanılan çiçekleri ve ağaçları yakından tanıyarak resimlerini çeken öğrenciler, Ydü Kampüs Bitkileri Albümü hazırladılar.

Proje ile öğrenciler aynı zamanda zehirli, faydalı ve tıbbi bitkileri öğrenirken, ülkelerin bitki örtüleri, endemik bitkileri ve bunların korunması ile ilgili bilgiler de edindi.

“Kıbrıs’ı plastik şişe çöplüğü yapmaya hakkımız yok”

Farmasötik Botanik dersi öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz Meriçli, projeye ilişkin olarak öğrencilere üniversite kampüsü ve Kıbrıs’ı plastik şişe çöplüğü yapmaya haklarının olmadığını anlattığını söyledi.



Kıbrıs’ın sıcak bir ada olduğunu ve her öğrencinin günde en az bir küçük pet şişe su içtiğini ifade eden Prof. Dr. Filiz Meriçli, “Yakın Doğu Üniversitesi’nin 25 binin üzerinde öğrencisi bulunmaktadır, Bu da her gün 27 bin pet şişenin kampüse atıldığı anlamını taşır. Öğrencilerin kendilerine hayatlarını kazandıracak meslekleri edindikleri, eğitim aldıkları kampüsünü her gün şişeler ile kirletmeye hakları yok. Kuzey Kıbrıs genelinde 100 binden fazla öğrenci bulunmaktadır, bu her gün en az 100 bin şişenin atıldığını gösterir. Kıbrıs’a bu kötülüğü yapmaya hiçbirimizin hakkımız yok” şeklinde konuştu.

Farmasötik Botanik Dersi öğrencilerinden plastik şişe getirip Çevre Koruma Puanı alanların sayısını 120 civarında olduğunu belirten Prof. Dr. Filiz Meriçli, sadece 10 derste yaklaşık 5 bin şişe toplandığını ve bunların 30 büyük poşet ile kocaman bir kamyonu doldurduğunu anlattı.

“Öğretim elemanlarının ve üniversite çalışanlarının da öğrencilere iyi örnek olması gerekir” diyen Prof. Dr. Filiz Meriçli, gelecek akademik yılda Eczacılık Fakültesindeki tüm öğrencilerin katılacağı plastik şişe toplama uygulaması yapacaklarını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile